İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan, "Filistin Toprak Günü" dolayısıyla Filistin'e destek açıklaması - Son Dakika
Güncel

İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan, "Filistin Toprak Günü" dolayısıyla Filistin'e destek açıklaması

İslam İşbirliği Teşkilatı\'ndan, "Filistin Toprak Günü" dolayısıyla Filistin\'e destek açıklaması

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), 30 Mart Filistin Toprak Günü münasebetiyle Filistin halkının yanında olduğunu ve meşru ulusal haklarını geri kazanmak için verdikleri haklı mücadeleyi mutlak bir şekilde desteklediğini açıkladı.

31.03.2023 00:05  Güncelleme: 00:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), 30 Mart Filistin Toprak Günü münasebetiyle Filistin halkının yanında olduğunu ve meşru ulusal haklarını geri kazanmak için verdikleri haklı mücadeleyi mutlak bir şekilde desteklediğini açıkladı.

İİT, 30 Mart Filistin Toprak Günü münasebetiyle teşkilatın resmi internet sitesinde yazılı açıklama yayınladı.

Açıklamada, "İİT, Filistin Toprak Günü münasebetiyle, 4 Haziran 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin Devleti'ni kurması hakkı da dahil olmak üzere Filistin halkının yanında olduğunu ve meşru ulusal haklarını yeniden tesis etme yolundaki haklı mücadelelerine mutlak desteğini vurguluyor." denildi.

İİT'nin, Filistin halkının onlarca yıldır yaptığı fedakarlıkları ve İsrail'in Yahudi yerleşim birimleri inşası, toprak müsaderesi, ev yıkımları, ırk ayrımcılığı, etnik temizlik, zorla yerinden etme ve Kudüs'ün Yahudileştirilmesine dayalı işgal politikaları karşısında devam eden kararlılığını büyük bir saygıyla andığı kaydedilen açıklamada, İsrail'in Filistin halkına, topraklarına ve kutsallarına yönelik sömürgeci işgal politikalarına son verilmesi için uluslararası aktörlere sorumluluklarını üstlenmeleri çağrısında bulunuldu.

Toprak Günü nedir?

İsrail, 30 Mart 1976'da ülkenin kuzeyindeki Celile bölgesinde yaşayan İsrail vatandaşı Filistinlilere ait binlerce dönüm araziye el koydu.

Bunun üzerine Filistin halkı, bu gaspı protesto için genel greve gitti ve gösteriler düzenledi. İsrail polisi gösterilere katılan Filistinlilere ateş açarak 6 kişiyi öldürdü, çok sayıda kişiyi yaraladı.

"Toprak Günü" olarak anılan bu olay, İsrail ile Filistin arasındaki çatışmanın kaynağı olan toprak konusunda Filistinlilerin gösterdiği direnişin simgesi olarak görülüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İslam İşbirliği Teşkilatı'ndan, 'Filistin Toprak Günü' dolayısıyla Filistin'e destek açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement