İslam Manafov Piyano Resitali - Son Dakika
Kültür Sanat

İslam Manafov Piyano Resitali

İslam Manafov Piyano Resitali, 25 Mart'ta CRR Konser Salonu'nda gerçekleşecek.

25.03.2017 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İslam Manafov Piyano Resitali, 25 Mart'ta CRR Konser Salonu'nda gerçekleşecek.

Azerbaycanlı dünyaca ünlü piyanist İslam Manafov, Almanya'nın Hannover şehrinde bulunan efsanevi Beethovensaal Salonun'da 10 Grammy ödüllü yapımcı Christopher Alder'in yapımcılığında kaydettiği, Chopin'in "Ballade No. 4", "Scherzo No. 4" ve "Nocturne Op. Posth." eserlerinden oluşan, SONY Music ve NAXOS tarafından tüm dünyada dinleyicilere sunulan son CD-Albümü ile Türkiye'deki müzikseverler ile buluşuyor. CD-Albümün Avrupa'daki ilk tanıtım konserini Viyana'da Mozart'ın evinde veren Manafov, aynı program ile Istanbul'da müzikseverlerin karşısına çıkıyor.

İslam Manafov İlk müzik eğitimine 7 yaşında Bakü'de başladı, 5 senelik müzik okulu ve 4 senelik A. Zeynallı Bakü Müzik Lisesi'nde eğitimine devam etti. Bunların ardından hep hayalini kurduğu Tchaikovsky Moskova Devlet Konservatuvarı'nı kazandı. Burada ünlü Neuhaus Okulu öğrencilerinden Rusya Devlet Sanatçıları Prof. Aleksey Nasedkin ve Prof. Margarita Fiodorova'dan dersler aldı. Manafov'a sanat hayatında hangi bestekar ve icracılardan etkilendiği sorulduğunda, "Müzikte eğitim ve manevi soyağacım Beethoven'e kadar uzanır." cevabını veriyor. ve o soyağacını anlatırken Beethoven-Czerny-Liszt-GodovskyNeyhaus-Nasedkin, Fyodorov- Manafov gibi bir tablo ortaya çıkıyor. Ama hayatta örnek aldığı büyüklerden Şark ve Türk dünyasının dahi bestekarı Üzeyirbey Hacıbeyli'nin adını her zaman ilk sıralarda tutuyor.

İslam Manafov, 1979'da "Azerbaycan Piyanistler Yarışması" 1.lik ödülünü kazandı. 1980 yılında büyük şef Niyazi Tagizade yönetiminde çaldığı Rachmaninov 3. piyano konçertosunun başarısını takiben Moskova'nın en ünlü konser salonlarında, St. Petersburg, Tiflis, Erivan, Gorki gibi Rusya'nın birçok şehrinde, Belarusya'da, Bulgaristan'da, Türkiye'de değişik programlarla konserler verdi. Manafov, Bakü Müzik Akademisi ve Yeditepe Üniversitesi'nde akademisyen olarak çalışmakta, sanat yaşamına piyanist ve orkestra şefi olarak devam etmektedir.

Detaylar :

İl : İstanbul

İlce : Şişli

Mekan : CRR Konser Salonu

Mekan Adresi : Darülbedayi Cad.

Başlangıç Saati : 25.03.2017 20: 00: 00

Bitiş Saati : 25.03.2017 22: 00: 00

Kategori : İslam Manafov Piyano Resitali

Tür : Konser

Ücretlimi? : Hayır

Kaynak: Etkinlik.io

Son Dakika Kültür Sanat İslam Manafov Piyano Resitali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement