İslamköy'de Demirel'e Son Görev (3) - Son Dakika
Güncel

İslamköy'de Demirel'e Son Görev (3)

İslamköy\'de Demirel\'e Son Görev (3)

Gül YAPRAKLARIYLA UĞURLANDI Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için adını taşıyan külliyenin bahçesinde yer alan Şehriban Hatun Camii'nde cenaze töreni düzenlendi.

20.06.2015 16:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gül YAPRAKLARIYLA UĞURLANDI

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için adını taşıyan külliyenin bahçesinde yer alan Şehriban Hatun Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Demirel'in naaşı, saat 12.50'de Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı tören mangası tarafından morgdan alındı. Naaş, askerlerin omzunda musalla taşına getirilirken, törene katılanlar tabutun üzerine gül yaprağı attı.

Cami bahçesinde kılınan cenaze namazı için ilk gelen isim, TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin oldu. Katılımın çok yoğun olduğu törende, ailenin namaza katılabilmesi, cemaatin uyarılar üzerine birkaç metre geriye gitmesiyle mümkün oldu. Bu da Demirel'in manevi oğlu olarak bilinen Vali Ertuğrul Dokuzoğlu'nun uyarılarıyla sağlandı.

Aileden ilk olarak tören alanına tekerlekli sandalyeyle Şevket Demirel gelerek, ön sırada saf tuttu. Şevket Demirel'in ardından ailenin diğer fertleri de tek tek alana geldi.

Aileyle eş zamanlı olarak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de ön sırada saf tuttu. Onu, TBMM eski başkanı Hüsamettin Cindoruk ve CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal izledi. Baykal safta yerini alırken, MHP Lideri Bahçeli ile tokalaştı. Protokol üyeleri yerini alırken, Demirel'in özel doktoru Aylin Cesur, merhum Cumhurbaşkanı ile simgeleşen fötr şapkasını getirerek Türk bayrağına sarılı tabutun üzerine bıraktı, ardından da tabutu öptü.

BAHÇELİ'NİN YANINA GİTMEDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ile birlikte geldi. Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli ve Deniz Baykal'ın bulunduğu tarafa geçmedi ve selamlaşmadı.

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in cenaze namazını, Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Nuri Yılmaz kıldırdı. Cenaze namazının sonunda cemaatten helallik alındı. Cenaze namazının ardından askerler naaşı yeniden omuzlara aldığında izdiham oldu. Çevik Kuvvet ekipleri, naaşın çıkarılacağı alandan cemaatin çıkışına izin vermeyince, kalabalık sıkıştı. Çevik Kuvvet daha sonra alanı boşaltmak için geçişe izin vermek zorunda kaldı. Ancak naaşın arkasından yürümek isteyen vatandaşlar nedeniyle Demirel ailesi üyeleri de ilerlemekte zorluk çekti.

Demirel'in naaşı güçlükle askeri cenaze aracına konuldu. Cenaze aracı daha sonra anır mezarır yapılacak  Çalca Tepe'ye hareket etti. Cenazeye katılacak olanlar için servis araçları hazırlandı. Vatandaşlar, bu araçlara binmek yerine Demirel'in naaşının ardından yürümeyi tercih etti. Cenaze götürülürken vatandaşlar 'tekbir' getirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İslamköy'de Demirel'e Son Görev (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement