"İsmail El Cezeri ve Otomasyon Sistemleri" Kitabı Yayımlandı - Son Dakika
Yerel

"İsmail El Cezeri ve Otomasyon Sistemleri" Kitabı Yayımlandı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Abdullah Uzun'un "İsmail El Cezeri ve Otomasyon Sistemleri" adlı kitabı çıktı.

08.08.2011 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Öğretim Üyesi, Yrd. Doç. Dr. Abdullah Uzun'un "İsmail El Cezeri ve Otomasyon Sistemleri" adlı kitabı çıktı.

SAÜ'den yapılan yazılı açıklamada, yayımlanan kitapta 1136 ve 1206 yılları arasında yaşamış olan mühendis, sibernetik biliminin ve otomasyon sisteminin bilimsel gelişmesinin de öncüsü El Cezeri'nin çalışmalarının günümüze aktarıldığı belirtildi.

Açıklamada, 96 sayfalık kitabın 8 bölümden oluştuğuna dikkat çekilerek, şunlar kaydedildi:

"Kitap, Artuklular döneminde 32 yıl boyunca başmühendislik görevinde bulunan El Cezeri'nin, dünya bilim tarihi açısından bugünkü sibernetik, bilgisayar ve robot biliminde ilkleri ortaya koyan çalışmalarını ele alıyor. El Cezeri'nin şamandıralar, palangalar, dişli çarklarla öylesine sistemler kurarak, birbirinden ilginç 'otomatik makineler' ve 'robot adamlar' yapıyor olması, mühendislik ve sibernetik alanıyla ilgilenenlerin beğenisini toplamıştır. 'İsmail El Cezeri ve Otomasyon Sistemleri' isimli eser, sibernetik ve otomasyon sistemlerini ele alan bir kitap olarak okuyucuların karşısına çıkacak. "

- SAKARYA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel 'İsmail El Cezeri ve Otomasyon Sistemleri' Kitabı Yayımlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement