İsmet Tongo, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika
Spor

İsmet Tongo, Son Yolculuğuna Uğurlandı

İsmet Tongo, Son Yolculuğuna Uğurlandı

Hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi gören ancak dün hayatını kaybeden Türk spor basınının duayen isimlerinden İsmet Tongo, son yolculuğuna uğurlandı.

23.11.2016 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Hastalığı nedeniyle bir süredir tedavi gören ancak dün hayatını kaybeden Türk spor basınının duayen isimlerinden İsmet Tongo, son yolculuğuna uğurlandı.

Günlük Spor Gazetesi'nde 1959'da sayfa sekreteri olarak başladığı gazetecilik yaşamında Tongo, İstanbul Ekspres, Vatan, Son Havadis, Milliyet, Tercüman, Fotomaç ve Fanatik gazetelerinde çalışmıştı. İsmet Tongo'nun naaşı, Levent Camisi'nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda defnedildi.

Cenaze namazına Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Türkiye Futbol Federasyonunun eski başkanı Haluk Ulusoy, teknik direktör Mustafa Denizli, Bülent Ünder, Müfit Erkasap ile spor basınından birçok isim katıldı.

Tongo'nun vefatıyla ilgili AA muhabirine açıklamada bulunan Fatih Terim, "İsmet Tongo, Türk basınında önemli bir isimdi. Benim jübile kitabımda da bana yardımları olmuştu. Ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun, nur içinde yatsın." diye konuştu.

Haluk Ulusoy, çok üzgün olduklarını belirterek, "Duayen bir ağabeyimizi ve yazarımızı kaybettik. Türk sporuna ve futboluna 50 yıla yakın hizmet vermiş birisi. Çok üzgünüz. Türk sporunun başı sağ olsun. Allah, ailesine ve geride kalanlarına uzun ömür versin." ifadelerini kullandı.

Duayen gazeteci Şansal Büyüka, Tongo'nun Türk spor basınının öncülerinden olduğuna değinerek, "Geçmiş dönemlerin efsane gazetecisiydi. Türkiye'de spor gazeteciliğinin öncülerinden ve liderlerindendi. Görsel bir dehaydı. Çok etkili gazete sayfaları yapmıştır. Milliyet'i Milliyet yapan temel taşlarından biriydi. Allah rahmet eylesin." şeklinde görüş belirtti.

Milliyet Gazetesi Spor Müdürü Tayfun Bayındır ise İsmet Tongo'ya Allah'tan rahmet dileyerek, "Birlikte çalıştığım en aydın, ileriyi gören ve açık gazetecilerden biriydi. Özellikle sayfa düzenlemesi konusunda Türkiye'de çığır açmıştır. Bende olduğu kadar herkeste emeği çok büyüktür. Aramızdan çok erken ayrıldı." açıklamasında bulundu.

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu da İsmet Tongo için internet sitesinden başsağlığı mesajı yayımladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Spor İsmet Tongo, Son Yolculuğuna Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement