İSO İnovasyon Ödüllerinde "Yiğit Akü Finalde" - Son Dakika
Güncel

İSO İnovasyon Ödüllerinde "Yiğit Akü Finalde"

İSO İnovasyon Ödüllerinde "Yiğit Akü Finalde"

Türkiye'nin önde gelen akü üreticilerinden Yiğit Akü de bu önemli organizasyonda finale kalan 10 şirket arasında yer almayı başardı.

01.04.2014 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Sanayi Odası tarafından, ülkemizin altyapısının gelişimine ve inovasyon bilincinin Türkiye'de yaygınlaşmasına katkıda bulunmak amacıyla 2009 yılında başlatılan İSO İnovasyon Ödülleri üretim ve teknoloji üssü bir Türkiye inşa etmek adına en büyük adımlar arasında yer alıyor. Türkiye'nin önde gelen akü üreticilerinden Yiğit Akü de bu önemli organizasyonda finale kalan 10 şirket arasında yer almayı başardı…

İSO Meclis Başkanı Zeynep Bodur Okyay ve İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan'ın ev sahipliğinde yapılan geceye Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık ile İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu da katıldı.Ödül töreninde bir konuşma yapan Bakan Işık, Türkiye'nin sanayisini ihmal ettiğini ve sanayinin çok daha yüksek bir güç potansiyeline sahip olmasına karşın bunu kullanamadığını söyledi. Önümüzdeki dönemde sanayinin ekonomi içindeki payının artırılması gerektiğine değinen Bakan Işık, İSO'ya bu anlamlı ödül organizasyonunun gerçekleştirdiği için teşekkür etti. Bakan "Çünkü bu tür organizasyonlar, sanayinin teknolojinin ve katma değer yaratmanın ne demek olduğuna ilişkin algı yaratır" dedi.

500 BÜYÜK SANAYİ KURULUŞU ARASINDA 20 SIRA YÜKSELDİK!

Finale kalan ilk 10 firma arasında yer almayı başaran Yiğit Akü'nün Genel Müdürü Hulki Büyükkalender; Yiğit Akü olarak büyüme politikamızı istikrarlı bir şekilde sürdürüyoruz. Son olarak yine İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" 2012 yılı raporunda bir önceki yıla kıyasla 20 basamak birden yükseldik ve 428. sırada yer aldık. Bugün dört kıtada 70 ülkeye ihracat yapan global bir şirketiz. Yiğit Akü, Platin Akü , Tunç Akü, Mac Power ve Helden markaları ile yurt içinde ve yurt dışında satış yapıyoruz. 2012 yılında uluslararası marka değerlendirme şirketi Brand Finance'ın hazırladığı "Türkiye'nin en değerli markaları" listesinde 13 Milyon Dolarlık marka değeri ile ilk 100 de bulunuyoruz. Aynı zamanda "Türkiye'nin AR-GE şampiyonları" listesinde 250 firma arasında rakiplerimizi geride bıkarak 99. sırada, Ankara firmaları arasında ise 10. sırada yer aldık. 2012 yılında 1.8 milyon TL ar-ge harcaması yaparak, 2013 yılındaki ar-ge harcamalarını yüzde 35 oranında arttırdık" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel İSO İnovasyon Ödüllerinde 'Yiğit Akü Finalde' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement