İso ve Ge "Sanayinin Dijital Dönüşümü" İçin İş Birliği Yaptı - Son Dakika
Ekonomi

İso ve Ge "Sanayinin Dijital Dönüşümü" İçin İş Birliği Yaptı

İstanbul Sanayi Odası (İSO), 18 bini aşkın üyesinin dönüşümüne katkı sunmak amacıyla, alanında dünyanın en gelişmiş şirketlerinden biri olan GE Dijital ile iş birliği anlaşması imzaladı.

15.02.2018 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Sanayi Odası (İSO), 18 bini aşkın üyesinin dönüşümüne katkı sunmak amacıyla, alanında dünyanın en gelişmiş şirketlerinden biri olan GE Dijital ile iş birliği anlaşması imzaladı.

Anlaşma sayesinde İSO üyesi sanayi firmaları dijitalleşme yolculuklarında GE'den teknik, finansal ve iş süreçlerinde danışmanlık hizmetleri alarak dijital yol haritalarını oluşturacak, üretkenlik, ciro, karlılık artışı, maliyetlerin azalması ve imalat kalitesinde iyileşmelere yönelik emin adımlar atabilecek.

İSO, şirketlerin üretkenlik, ciro, kalite, enerji verimliliğinde artış, maliyetlerinde azalma ve süreçlerde yalınlaşmasını hedefleyen dijitalleşme konusunda dönüşüm sağlayacak önemli bir girişime imza attı. İSO, 18 bini aşkın üyesinin dijital dönüşümüne ışık tutmak amacıyla dünyanın önde gelen dijital dönüşüm hizmet sağlayıcısı GE Dijital ile iş birliği yaptı. İki kurum arasında yapılan iş birliği; dijitalleşme yolundaki İSO üyesi sanayi firmalarına yeni bir ufuk çizecek, önlerini daha iyi görmelerini sağlayacak. Şirketler, özellikle dijitalleşme yatırımı yaparken ihtiyacı olan adımları zamanında ve kanıtlanmış tecrübelere dayalı olarak atabilecek.

İSO'nun Odakule binasında gerçekleştirilen iş birliği anlaşması imza törenine, İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve GE Dijital CEO'su William Ruh katıldı.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan, "Dijitalleşme tüm sektörlerde oyunun kurallarını yeniden yazacak ve imalat sanayinde ise tamamen oyun değiştirici bir rol üstlenecek. Üretim modellerinden yönetim kültürüne, müşteri ilişkilerinden tedarik zincirine kadar tüm halkalar dijitalleşmeden nasibini alacak. İSO olarak biz de üyelerimizi bu yolculukta en güvenilir iş ortağı olarak desteklemeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

Ulusal çapta, üretimde dijital dönüşüm stratejisi belirlenmeli

Anlaşmanın sanayiciler için önemine dikkat çeken İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan "Uluslararası coğrafi üretim dinamiklerin de yeniden şekilleneceği bu dijital çağda, ülke olarak bu değişimi kaçırmamak için ulusal çapta, üretimde dijital dönüşüm stratejisinin, teşvik-destek sistemi, insan kaynakları ve eğitim politikalarını da içerecek şekilde belirlenmesi ve etkin bir şekilde uygulanması gerektiğini düşünüyoruz.

Dijitalleşmeyi bir noktada Veri Ekonomisi olarak da yorumlayabiliriz. Süreçlerinizde anlamlı veriler üretebilmek ve bu verileri hem insan gücünü değerlendirmek hem de makinelerin kullanımı için anlamlandırmak önemli bir yetkinlik olarak karşımıza çıkıyor" diye konuştu.

"Sanayinin dijital dönüşümünü desteklemekten gurur duyuyoruz"

Dünyada dijitalleşmeye yön veren kuruluşlardan olan GE Dijital'in CEO'su William Ruh ise GE'nin büyük bir sanayi şirketi olarak son birkaç yıl içinde inanılmaz bir dijital dönüşüm yaşadığına dikkat çekerek, "Varlık yönetiminden üretim süreçlerimize ve çalışanlarımızın çalışma şekillerini dijitalleştirmeye kadar her şeyi gözden geçirdik" dedi. Dünya genelinde sanayi sektörünün dijitalleşmesini desteklemekten gurur duyduklarını belirten Ruh, "Özellikle İstanbul Sanayi Odası ile gerçekleştirdiğimiz ortaklığın heyecan verici olduğunu düşünüyoruz. İSO, binlerce şirketi tek bir ortak amaç etrafında topluyor. GE Dijital ise endüstrileri birbiriyle bağlı ve optimize hale getirmek için dijital geleceğe doğru yol almaya yönelik bu ortak amacı destekleyecek niteliğe sahip" diye konuştu.

Firmaların atacağı iş ve teknik adımlar belirlenecek

İSO ve GE Dijital arasındaki iş birliği anlaşması sonrası öncelikle İSO üyelerinin dijital eksende mevcut konumları belirlenecek. Akabinde gidilmesi gereken noktalar ve bunların firmaya katkıları ortaya konduktan sonra nasıl gidileceğine dair detaylı iş adımları ile teknik adımlar belirlenecek. Böylece firmalara, dijitalleşme yatırımlarını doğru yönlendirmeleri konusunda ışık tutulacak. Ayrıca İSO bünyesinde bu dönüşüm boyunca üyelere yol gösterecek bir Dijital Dönüşüm Web Portalı da geliştirilecek. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi İso ve Ge 'Sanayinin Dijital Dönüşümü' İçin İş Birliği Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor
    21:44 Malazgirt'te doğal otlar tezgahlarda satışa sunuluyor

    Muş'un Malazgirt ilçesinde baharın gelişiyle dağlarda yeşeren uçkun, mantar, kenger ve sirmo gibi doğal otlar toplanarak tezgahlarda satılıyor. Vatandaşlar, bu işi yaparak aile bütçelerine katkı sağlıyor. Karların erimesiyle dağlarda çıkan şifalı bitkilerin destesi 50, mantarın kilosu ise 350 liradan satılıyor.

  • Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak
    21:26 Tarımsal Destekleme Ödemeleri Bugün Yapılacak

    Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 694 milyon 461 bin liralık tarımsal destekleme ödemesini bugün çiftçilerin hesaplarına aktaracaklarını duyurdu. Ödemeler arasında hububat-baklagil ve dane mısır desteği, hayvan hastalıkları tazminat desteği, biyolojik/biyoteknik mücadele desteği, sertifikalı tohum üretim desteği, kırsal kalkınma yatırım desteği, bombus arısı kullanım desteği, büyükbaş damızlık (düve) hayvan alım desteği, küçük aile işletmesi desteği ve sertifikalı fidan kullanım desteği bulunuyor.

  • İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı
    21:23 İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA'nın CEO'su Selahattin Bilgen asaleten atandı

    İstanbul Havalimanı işletmecisi İGA'nın Üst Yöneticiliği (CEO) görevini vekaleten yürüten Selahattin Bilgen, Eylül 2023'ten beri bu görevi sürdürüyordu. İGA, küresel rekabetin hızla değişen dinamiklerine uyum sağlayarak kurumsal güçlenmesini sürdürüyor. Bilgen'in kapsamlı tecrübesi, bilgi ve birikimiyle İstanbul Havalimanı'na önemli katkılar sunduğu belirtilerek, asaleten İGA İstanbul Havalimanı İşletmesi CEO'su olarak atandığı açıklandı.

  • DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü
    20:53 DEİK Heyeti Güney Afrika'da İş Dünyası Temsilcileriyle Görüştü

    CAPE Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) heyeti, Güney Afrikalı siyaset ve iş dünyası temsilcileriyle bir araya geldi. Türk iş insanları, Johannesburg, Pretorya ve Cape Town kentlerinde üst düzey hükümet yetkilileri ve Güney Afrika'nın önde gelen iş insanlarıyla görüşmeler yaptı. Güney Afrika Ticaret ve Sanayi Bakanı Ebrahim Patel'in de katıldığı etkinlikte, Türkiye ile Güney Afrika arasındaki ticaret bağları ve işbirliği potansiyeli vurgulandı. DEİK heyeti, ziyaret kapsamında yeni iş ilişkileri kurmayı ve ticaret ile yatırım fırsatlarını artırmayı hedeflediklerini belirtti.

  • Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi
    20:48 Nallıhan Belediyesi, çiftçilere silajlık mısır tohumu desteği verdi

    Ankara'nın Nallıhan ilçesinde belediye, çiftçilere girdi ve yem maliyetlerini azaltmaları amacıyla yüzde 75 hibe destekli silajlık mısır tohumu desteği verdi. Nallıhan Belediyesi, yerelden kalkınma ilkesi doğrultusunda tarım ve hayvancılığa hibe desteklerini artırarak, üreticilere mısır tohumu dağıttı. Belediye Başkanı Ertunç Güngör, üreticilere desteklerinin süreceğini belirterek, bereketli bir üretim diledi.

  • Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı
    20:46 Kilisli çiftçilere 650 bin adet fide dağıtımı yapıldı

    Kilis İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kilis'te tarım alanlarının kullanımını teşvik etmek amacıyla 3 bin 53 çiftçiye 650 bin adet domates, patlıcan ve biber fidesi ücretsiz olarak dağıtıldı. Dağıtım töreninde Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi hakkında bilgi veren İl Tarım ve Orman Müdürü Levent Küçük, projenin amaçlarını ve bugüne kadar gerçekleştirilen çalışmaları anlattı.


Advertisement