İspanya Başbakanı Rajoy, Katalonya Lideri Puigdemont'un Makul Davranmasını İstedi - Son Dakika
Politika

İspanya Başbakanı Rajoy, Katalonya Lideri Puigdemont'un Makul Davranmasını İstedi

İspanya Başbakanı Rajoy, Katalonya Lideri Puigdemont\'un Makul Davranmasını İstedi

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy parlamentoda yaptığı konuşmada, Katalonya Lideri Carles Puigdemont’tan makul davranmasını istedi.

18.10.2017 13:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy parlamentoda yaptığı konuşmada, Katalonya Lideri Carles Puigdemont'tan makul davranmasını istedi.

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, parlamentoda yaptığı konuşmasında, Katalonya Lideri Carles Puigdemont'u makul davranmaya çağırdı. Rajoy konuşmasında, "Carles Puigdemont'tan istediğim tek şey makul davranması, dengeli hareket etmesi, bütün vatandaşların menfaatlerini tüm İspanyollar ve Katalanlar'dan önce tutmasını istedi. Katalonya'nın bağımsızlığını ilan ettiniz mi, etmediniz mi sorusuna cevap vermek zor değil. Çünkü Katalonya'nın bağımsızlığını ilan ettiğini öğrenirsek, hükümet olarak belli bir şekilde tepki vermemiz gerekliliği anayasada yazılmıştır. Eğer bağımsızlık ilan etmemişse bunu, bütün grupların yaptığı gibi parlamentoda konuşabiliriz" ifadelerini kullandı.

Rajoy, Katalan parlamentosunun 1 ay 12 gündür kapalı olduğunu belirterek, "Parlamento kapalı olduğu için orada neler olup bittiğini bilemiyoruz. Kimseye orada neler yaşandığını soramıyoruz. Halkı temsil eden Katalonya delegelerine, hatta Puigdemont'a bile bir şey soramıyoruz. Puigdemont'a bağımsızlığı ilan edip etmediğini neden İspanya vatandaşlarına veya Katalan vatandaşlarına açıklamayacağını soramıyoruz? Puigdemont'un ne istediğini bilmiyoruz. Katalonya'nın bağımsızlığının ilan edilip edilmediğini bilmeyi istemek mantıklı bir şey. Eğer bağımsızlığı ilan ettiyse de bunu düzeltmesi gerekiyor" dedi.

İspanya hükümetinin bağımsızlık ilan edip etmediklerini açıklamalarını istemesi üzerine, Katalonya hükümeti boyun eğmeyeceklerini açıklamıştı. Madrid yönetimi, Perşembe gününe kadar bağımsızlık ilan edilip edilmediğinin açıklanmasını tekrar istemesine rağmen, Katalan hükümeti bağımsızlık hedeflerinden vazgeçmeyeceklerini, Madrid'e Pazartesi günü verdikleri cevabın aynısını vereceklerini belirtti. - MADRİD

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika İspanya Başbakanı Rajoy, Katalonya Lideri Puigdemont'un Makul Davranmasını İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması
    22:33 Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan öğretmen ataması açıklaması

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, öğretmen atamalarına ilişkin "Öğretmen atamaları fazla uzamayacak yakında bir miktar atama yapacağız. Ancak şimdi rakam vermek doğru olmaz, Milli Eğitim Bakanımız konuyu çalışıyor." ifadelerini kullandı.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP Genel Başkanı Sayın Özel'e kapımız açık
    22:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan: CHP Genel Başkanı Sayın Özel'e kapımız açık

    Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e kapılarının açık olduğunu belirtti. Erdoğan, ziyaretleri halinde bir araya gelip konuşacaklarını ifade etti.

  • Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak
    22:25 Soma Belediyesi Makam Araçlarını Satışa Çıkaracak

    Soma Belediye Başkanı Sercan Okur, önceki dönemdeki makam araçlarının satılacağını açıkladı. Belediye personelinin araçları özel işlerde kullanıldığı için satışa çıkarılacak olan araçlar yerine yeni makam araçları alınmayacak.

  • Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı
    22:15 Alanya Belediyesi'nin 1 Milyar TL Borcu Ortaya Çıktı

    Alanya Belediyesi'nin 31 Mart Yerel Seçimleri sonrasında CHP'den seçilen Belediye Başkanı Osman Tarık Özçelik, belediyenin borç listesini ve aylık gelir gider dengesini ana binaya astı. Listeye göre Alanya Belediyesi'nin toplamda 1 milyar 122 milyon 258 bin 556 TL borcu bulunuyor.

  • Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti
    22:11 Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Değişti

    Burdur Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mukaddes Kılınç'ın görevden ayrılmasının ardından yerine Karaman Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Mustafa Çakır atandı.

  • Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı
    21:59 Beyoğlu Belediyesi Karaköy Sahilinde Kısıtlamaları Kaldırdı

    Beyoğlu Belediyesi, Karaköy sahilinde kıyının kamu kullanımına kapatılmasına neden olan prefabrik kulübeyi ve sahili sınırlandıran çitleri kaldırdı. Belediye, kent estetiği ve sahil şeridi bütünlüğü göz önünde bulundurarak, çalışmaya müdahale etti ve sahil şeridini vatandaşın kullanımına yeniden açtı.

  • Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi
    21:56 Türkiye, 2024 yılında RACVIAC Dönem Başkanlığını üstlendi

    Türkiye, 2024 yılında RACVIAC - Güvenlik İşbirliği Merkezi Çok Uluslu Danışma Grubu (MAG) Dönem Başkanlığını üstlendi. Türkiye'nin ev sahipliğinde İstanbul'da yapılacak olan 51. MAG toplantısı, bölgesel Güven ve Güvenlik Artırıcı Önlemlerin (GGAÖ) uygulanmasında eğitim desteği sağlamayı ve bölgesel diyalogu güçlendirmeyi hedefliyor.

  • Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi
    21:54 Bornova'da Bayramlaşma Töreni Düzenlendi

    Bornova Kaymakamlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma töreninde Kaymakam Muzaffer Şahiner ve Belediye Başkanı Ömer Eşki birlik ve beraberlik mesajları verdi.

  • Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Anıtkabir'de Ata'nın huzuruna çıktı
    21:49 Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Anıtkabir'de Ata'nın huzuruna çıktı

    Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras Anıtkabir'de Ata'nın huzuruna çıktı. Yeni seçilen 11 CHP'li ilçe belediye başkanı ile Anıtkabir'i ziyaret eden Aras Anıtkabir özel defterini imzaladı.


Advertisement