İspanya Başbakanı Sanchez, Rusya'nın Buça'daki saldırıları için "soykırım" dedi - Son Dakika
Güncel

İspanya Başbakanı Sanchez, Rusya'nın Buça'daki saldırıları için "soykırım" dedi

İspanya Başbakanı Sanchez, Rusya\'nın Buça\'daki saldırıları için "soykırım" dedi

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Rusya'nın Ukrayna'nın Buça kentindeki sivillere yönelik saldırılarını "soykırım" olarak nitelendirdi.

04.04.2022 12:24  Güncelleme: 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, Rusya'nın Ukrayna'nın Buça kentindeki sivillere yönelik saldırılarını "soykırım" olarak nitelendirdi.

Sanchez, Madrid'de düzenlenen bir ekonomi forumunda yaptığı konuşmada, Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki Buça kentinden çekilen Rus askerlerinin arkalarında bıraktığı sivil ölümlerle ilgili görüntülerin bir savaş suçu işlendiğinin kanıtı olduğunu savundu.

Sanchez, "Bu savaş suçlarını işleyenlerin cezasız kalmaması ve insanlığa karşı işlenen, soykırım olarak da adlandırılabilecek bu olaya neden olanların, karşılığı olan Uluslararası Ceza Mahkemesi önünde hesap vermeleri için mümkün olan her şeyi yapacağız." dedi.

"Ukrayna topraklarını 40 gün önce işgale başlayan Rusya Devlet Başkanı'nın yapmak istediği, aşırı sağın istediği gibi hayali toplumlar yaratmaktır." diyen Sanchez, sözlerine şöyle devam etti:

"Ukrayna'da olanlar, komşular arasındaki bir anlaşmazlık değil, bir otokrat tarafından yönetilen askeri bir gücün saldırganlığıdır. Avrupa uzun zamandır, aşırı sağın da içeriden destek verdiği, Putin'in kontrolü altında gerçekleşen bir saldırıyla karşı karşıyadır. Ancak Rus lider, Avrupa'nın birlik içinde vereceği tepkiyi ve Ukrayna'nın tepkisini hafife aldı. Putin'in hareket etme kapasitesini engellemek ve savaşın ekonomimizin düzgün işleyişini durdurmaması için gerekli korumaları sağlamakta hiç tereddüt edilmeden gerekli adımlar atıldı."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanya Başbakanı Sanchez, Rusya'nın Buça'daki saldırıları için 'soykırım' dedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bosna Hersekli veteriner Sinop'ta sokak hayvanlarına gönüllü olarak bakıyor
    11:39 Bosna Hersekli veteriner Sinop'ta sokak hayvanlarına gönüllü olarak bakıyor

    Sinop'a gelen Bosna Hersekli veteriner Martina Pesa, gönüllü olarak sokak hayvanlarına bakıyor. Pesa, burada bir senedir sayısız sokak hayvanının tedavilerini yapmış ve kısırlaştırma ameliyatlarına girmiştir.

  • Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Personelle Bayramlaştı
    11:39 Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, Personelle Bayramlaştı

    Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, bayram dönüşü sahada ve belediye hizmet binasında görevli personelle bayramlaştı. Başkan Yalçın, emekleri için personele teşekkür ederken, 'Güzel güzel işler yaptık. Hep de ilkleri yaptık.' dedi.

  • Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden işçi son yolculuğuna uğurlandı
    11:37 Soma'da maden kazasında hayatını kaybeden işçi son yolculuğuna uğurlandı

    Manisa'nın Soma ilçesinde çalıştığı maden ocağında tambura sıkışarak hayatını kaybeden Halit Gürpınar, Gediz ilçesinde gözyaşları ile toprağa verildi. Cenaze namazına Gediz Belediye Başkanı Necdet Akel, Eskigediz Belediye Başkanı Mustafa Kemal Arslan, Gediz Müftüsü Sebahattin Turan, Gürpınar'ın mesai arkadaşları ile köylüler ve ailesi katıldı.

  • Melikgazi Belediye Başkanı Nikah Kıydı
    11:37 Melikgazi Belediye Başkanı Nikah Kıydı

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, belediyenin nikah salonunda nikahları kıyılan çifte sürpriz yaparak, nikahlarını kıydı. Başkan Palancıoğlu, çiftleri ziyaret edip hayırlı olsun temennisinde bulundu.

  • Artvin'de su kanalına düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
    11:36 Artvin'de su kanalına düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

    Artvin'in Arhavi ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Şevket Yıldız, Devlet Su İşleri'ne ait olan ve taşeron firma tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında yapılan su kanalına düşerek hayatını kaybetti. Olayla ilgili inceleme başlatıldı.


Advertisement