İspanya'da Boğulan 3 Türk İçin 3 Gün Yas İlan Edildi - Son Dakika
Dünya

İspanya'da Boğulan 3 Türk İçin 3 Gün Yas İlan Edildi

İspanya'nın Marbella kentinde denize giren işitme engelli 2 Türk öğrenci ve kendilerini kurtarmaya çalışan bir öğretmen boğularak hayatını kaybetti. Kentte 3 gün yas ilan edildi.

14.04.2015 10:36  Güncelleme: 17:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Engelli Bireylere Dönük İstihdam Edilebilir Mesleki Becerileri Kazandırma" projesi kapsamında, Çanakkale'nin Gelibolu ilçesindeki Anafartalar Özel Eğitim Meslek Lisesinden İspanya'nın Marbella kentine giden işitme engelli öğrenciler Şakir Çelik (19) ve Serdar Fidan (18) ile öğretmen Ümit Nalbant (29) denizde boğularak hayatını kaybetti. Bir diğer öğrenci ise hastaneye kaldırıldı.

ÖĞRETMEN, ÖĞRENCİLERİ KURTARMAK İSTERKEN BOĞULDU

Yapılan açıklamada, 3 öğrencinin denizde yüzdükleri sırada boğulmaya başladıkları ve öğretmenin bunu görerek öğrencileri kurtarmak için yanlarına gittiği ifade edildi. Ancak çabaları sonuç bulmayan öğretmenin kendisi de 2 öğrenci ile birlikte boğulmaktan kurtulamazken, üçüncü öğrenciyi bir sörfçünün kurtardığı öğrenildi. Sahildeki sağlık görevlileri tarafından yapılan ilk yardımın ardından hastaneye kaldırılan öğrencinin durumun kritik olduğu bildirildi.

KENTTE 3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

Yetkililer, 2 öğrencinin ve 1 öğretmenin gün ortasında nasıl boğulduklarına ilişkin soruşturma başlatırken, olayın ardından Marbella kentinde 3 gün yas ilan edildi.

Marbella Belediyesi'nin Vatandaş Güvenliği üyesi Felix Romero, "Belediye Başkanımız Angeles Munoz, belediyemiz ve kentimiz, yaşanan olaydan dolayı büyük bir üzüntü duyuyor. Çok üzücü bir kaza oldu ve polisin hemen müdahalesiyle 1 can kurtarılabildi" dedi.

Marbella Belediye Başkanı Munoz da sosyal paylaşım sitelerinden gönderdiği mesajda, "Başsağlığımız ve desteğimiz ailelere ve arkadaşlarına" diye yazdı.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, "La Venus" plajında hiçbir can kurtaranın bulunmamasına ve denizin durumunu belirten bayrağın asılı olmamasına dikkat çekildi.

BOĞULAN ÖĞRENCİ, ÇOK İYİ YÜZME BİLİYORMUŞ

İspanya'nın güneyindeki Marbella kentinde, denizde boğulan 3 kişiden Serdar Fidan'ın yüzmeyi iyi bildiği, denizi çok sevdiği bildirildi.

Fidan'ın dedesi İsmail Sarı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 4 yıldır Çanakkale'nin Gelibolu ilçesinde bulunan Anafartalar İşitme Engelliler İlköğretim Okulunda faaliyet gösteren Gelibolu Anafartalar Özel Eğitim Meslek Lisesine giden torununun bu yıl mezun olmasını beklediklerini söyledi.

BABASI "BEN GEZMEDİM, SEN BARİ GEZ" DİYEREK GÖNDERMİŞ

Okulun, başarılı öğrencileri gezi kapsamında İspanya'ya götürdüğünü ifade eden Sarı, şöyle konuştu:

"Maddi durumları çok iyi değil. Babası Ahmet, düşük maaşla işçi olarak çalışıyor. Annesi Günnur, yaşlı bir kadına hasta bakıcılık yaparak aile bütçesine destek oluyor. Bir kız kardeşi var 10 yaşlarında. Onun da sağlık problemleri var, sürekli İzmir'e gidip geliyorlar. Okula gidiyor ama sağlık nedenlerinden hep rapor almak zorunda kalıyor. Dalgalara kapılıp öldüğü söylendi bize. Yüzde 50 işitme engelli cihazla duyabiliyor. Gitmeden önce uçaktan korktuğunu söyledi. Babası 'ben gezmedim sen bari gez' diyerek İspanya'ya gönderdi. 300 avro vermiş babası."

Eniştesi Abdülkadir Çürük ise gittiği gün evlerinde beraber kahvaltı yaptıklarını belirterek, "Denizi çok seven bir çocuktu. Yüzmeyi iyi biliyordu. Denize ben götürüyordum. Denize ilk girer en son çıkardı. Denizde boğulması nasıl oldu anlamak zor" dedi.

Fidan'ın yalnız bırakmadıkları ailesine psikolojik destek sağlandığını dile getiren Cengiz, üzgün olduklarını söyledi.

İspanya\'da Boğulan 3 Türk İçin 3 Gün Yas İlan Edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Dünya İspanya'da Boğulan 3 Türk İçin 3 Gün Yas İlan Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • SOS: Bilmediğiniz yerlerde denize girmek çok tehlikeli, çok açılmamalı yaz geliyor bu işin şakası yok aman dikkat!. . . . . . . . . . . . . 11 2 Yanıtla
  • Ç A M L I D E R E ...Lii: ALLAH RAHMET EYLESİNN 11 0 Yanıtla
  • Ömer: Allah raymet eylesin 8 0 Yanıtla
  • Isi: Ne yasi ya her seyi sacmaliyoruz allah rahmet eylesin ama bunun yaslan alakasi yok 1 3 Yanıtla
  • Eda ay: Cokk aciii zavallı kısmet oldu Allah rahmet eylesin arkadaşlar. .. 1 0 Yanıtla
  • NADİR DEMİRKOL: Ben işitme engelliyim. . . . ALLAH RAHMET EYLESİN AİLENİN SABIR VERSİN. . . 1 0 Yanıtla
  • mahmut Fidan: Yeğenime allahtan rahmet kederli ailesine baş sağlığı dilerim 0 0 Yanıtla
  • Paris'teki İran büyükelçiliği önünde canlı bomba alarmı! Ekipler olay yerine sevk edildi
    15:38 Paris'teki İran büyükelçiliği önünde canlı bomba alarmı! Ekipler olay yerine sevk edildi

    Paris'teki İran konsolosluğunda bir adamın intihar yeleği ile kendini patlatma tehdidinde bulunduğu bildirildi. Şahsın, patlayıcı bir kemer ve el bombasına benzeyen bir cisimle donatıldığı ve binada barikat kurduğu belirtildi. Fransız başkentinin 16. bölgesinde bulunan konsolosluk binası ve çevresi güvenlik önlemi olarak kapatıldı, halk tahliye edildi. Şehrin Metro Hattı 6 da kesintiye uğratıldı.

  • UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen toplantıya başkanlık etti
    15:37 UCLG Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen toplantıya başkanlık etti

    Dünya Belediyeler Birliği Başkanı ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Kosta Rika'da düzenlenen UCLG Ana Tüzük Komitesi Toplantısı'na başkanlık etti. Başkan Altay, toplantıda Gazze'nin ve mazlum coğrafyalarda sıkıntı çeken Müslüman kardeşlerin haklarını savunduğunu belirtti.

  • İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi
    14:37 İran'a İsrail saldırısı sonrası petrol ve altın fiyatları yükseldi

    ABD’li yetkililerin bir İsrail füzesinin İran’ı vurduğunu açıklamasının ardından, petrol ve altın fiyatlarında yükseliş oldu. İsrail saldırısının haberi duyulunca, Brent ham petrolünün varil fiyatı 90 doların üzerine çıktı; daha sonra İran saldırının önemli olmadığını söyleyince biraz geriledi. Altının ons fiyatı bir ara rekora yaklaşırken, daha sonra 2400 doların altına düştü. Orta Doğu’daki gerilimin tırmanmasının petrol sevkiyatını aksatabileceğinden korkuluyor.


Advertisement