İspanya Göçmen Gemilerine Limanlarını Açmak İstemiyor - Son Dakika
Güncel

İspanya Göçmen Gemilerine Limanlarını Açmak İstemiyor

İspanya, Akdeniz'de kurtarılan 141 düzensiz göçmenin bulunduğu arama kurtarma gemisi Aquarius'a bu kez demirleme izni vermeyi düşünmüyor.

13.08.2018 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya, Akdeniz'de kurtarılan 141 düzensiz göçmenin bulunduğu arama kurtarma gemisi Aquarius'a bu kez demirleme izni vermeyi düşünmüyor.

İspanya resmi haber ajansı EFE'nin Başbakanlık kaynaklarına dayandığı habere göre, daha önce "insani bir krizi önlemek için" 629 göçmenin bulunduğu Aquarius gemisini kabul eden Pedro Sanchez hükümeti, gemiye bu kez kucak açmak istemiyor.

Hükümet, gerekçe olarak "İspanya'nın en güvenli liman olmadığını, çünkü uluslararası kanunlara göre geminin en yakın limana demirlemesi gerektiğini" öne sürüyor.

El Pais gazetesi ise nihai kararın hala alınmadığını ancak Başbakanlığın verdiği mesajın bir öncekinden daha farklı olduğunu yazdı.

İtalya ve Malta da cuma günü kurtarılan, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu 141 göçmeni taşıyan Aquarius'a limanlarını açmayı reddediyor.

Haziranda benzer bir olayda İtalya ve Malta'nın 629 göçmeni kabul etmemesinin ardından İspanya Başbakanı Sanchez, devreye girmiş ve "insani gerekçeler ve uluslararası hukukun gereği" çerçevesinde geminin Valencia Limanı'na demirlemesine izin vermişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanya Göçmen Gemilerine Limanlarını Açmak İstemiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı
    22:23 Giresun'un Bulancak ilçesinde kuyumcunun soyulmasına ilişkin 3 şüpheli tutuklandı

    Bulancak ilçesindeki bir kuyumcunun dün gerçekleştirilen maskeli ve silahlı soygunla ilgili olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, çıkarıldıkları hakimlikçe tutuklandı. Şüpheliler, 'nitelikli yağma ve kişiyi hürriyetinden yoksun kılma' suçlarından yargılanacak.

  • Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti
    22:09 Önce kardeşleri sonra kendisi... Edirne'nin en meşhur ciğercisi hayatını kaybetti

    Edirne'de 2 ay önce toprağa verdiği ağabeyinin acısını sindiremeden geçen hafta Perşembe günü yine bir ağabeyini daha toprağa veren Edirne'nin meşhur ciğercisi Bahri Dinar, uyurken geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Edirne'nin tanıtıma büyük katkı sağlayan kentin sevilen yüzü, Edirne'yi Tanıtma ve Tava Ciğer Kalite Koruma Derneği Başkanı 63 yaşındaki Bahri Dinar, hayatını kaybetti.

  • İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti
    22:08 İsrail saldırılarında 7 Filistinli hayatını kaybetti

    İsrail ordusunun iki gündür saldırılarını sürdürdüğü işgal altındaki Batı Şeria'nın Tulkerim kenti ile kentte bulunan Nur Şems Mülteci Kampı'nda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 7'ye yükseldi.


Advertisement