İspanya'ya tatile gelen doktorda koronavirüs tespit edildi, oteldeki 1000 kişi karantinaya alındı - Son Dakika
Güncel

İspanya'ya tatile gelen doktorda koronavirüs tespit edildi, oteldeki 1000 kişi karantinaya alındı

İtalya'da koronavirüs salgınının en çok görüldüğü Lombardiya bölgesinden tatil için İspanya'ya giden İtalyan bir doktorun virüs taşıdığı tespit edildi. Doktorla aynı otelde konaklayan 1000 kişi karantina altına alındı.

25.02.2020 12:19  Güncelleme: 13:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İtalya'da yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının en çok görüldüğü Lombardiya bölgesinden tatil için İspanya'nın güneydoğusundaki Kanarya Adalarına gelen İtalyan bir doktorun bu virüsü taşıdığı tespit edildi. Doktorun virüs raporunun pozitif çıkması sonucu, otelde konaklayan 1000 kişi karantina altına alındı.

Kanarya Adaları grubundan Tenerife'nin güneyine tatil için gelen ve kendisini kötü hissederek hastaneye kaldırılan bir İtalyan vatandaşına yapılan Kovid-19 testinde pozitif sonucun çıktığı bildirildi. Kanarya Adaları özerk yönetimi yetkilileri, söz konusu İtalyan doktorun hastaneye geldiği andan itibaren Kovid-19 protokolü gereği karantinaya alındığını belirterek, öncesinde temasa geçmiş olabileceği kişilerin araştırıldığını duyurdu.

OTELDEKİ 1000 KİŞİ KARANTİNAYA ALINMIŞ DURUMDA

Virüs testi pozitif çıkan İtalyan doktorun kaldığı oteldeki yaklaşık 1000 kişi karantinaya alınmış durumda. Oteldeki turistlerin virüs taramasından geçirileceği ve test örneklerinin Madrid'e gönderileceği bilgisi paylaşıldı.

DAHA ÖNCE DE KOVİD-19'A RASTLANMIŞTI

İspanya'da bu zamana kadar benzer bir şekilde turist olarak Kanarya Adaları ve Balear Adalarına gelen iki kişide Kovid-19 vakasına rastlanmıştı. Alman ve İngiliz vatandaşları olan bu kişiler, tedavilerinin ardından testlerinin negatif çıkmasıyla taburcu edilmişti. Avrupa Birliği (AB) ülkelerini alarma geçiren İtalya'daki Kovid-19 vakalarından dolayı İtalya, Slovenya, Fransa, Avusturya, Almanya ve İsviçre sağlık bakanlarının Roma'da toplanmaları öngörülüyor.

Ayrıca Avusturya, Çekya ve Macaristan gibi bazı ülkeler, İtalya'daki Kovid-19 nedeniyle ek tedbirler aldıklarını açıkladı.

İspanya\'ya tatile gelen doktorda koronavirüs tespit edildi, oteldeki 1000 kişi karantinaya alındı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanya'ya tatile gelen doktorda koronavirüs tespit edildi, oteldeki 1000 kişi karantinaya alındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement