İspanya'dan Skandal Karar! "Yer Yok" Diyerek Göçmenleri Hapishaneye Koydular - Son Dakika
Güncel

İspanya'dan Skandal Karar! "Yer Yok" Diyerek Göçmenleri Hapishaneye Koydular

İspanya\'dan Skandal Karar! "Yer Yok" Diyerek Göçmenleri Hapishaneye Koydular

İspanya'da hükümet, ülkenin güney kıyılarına geçen hafta sonu gelen yaklaşık 500 göçmeni "barındıracak yer olmadığı" gerekçesiyle Malaga kentindeki bir cezaevine yerleştirdi.

22.11.2017 12:54  Güncelleme: 16:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanya İçişleri Bakanlığı, yasa dışı olarak ülkeye giren ve ülkelerine iadeleri için yasal sürecin başlatıldığı göçmenlerin Malaga'nın Archidona ilçesindeki cezaevine konulmasının "yasal şartlara uygun olarak alınan bir karar" olduğunu savundu.

STK'LAR AYAĞA KALKTI

Cezaevinin geçen ocak ayında açıldığını ve göçmenlerin geçici olarak buraya yerleştirildiğini söyleyen Bakanlık kaynakları, tüm sağlık şartlarının karşılandığını ve göçmenlere gerekli barınma, yiyecek ihtiyaçlarının verildiğini duyurdu.

İspanya'daki siyasi partiler, sendikalar ve sivil toplum kuruluşları (STK) ise İçişleri Bakanlığının kararına tepki gösterdi. Yaklaşık 30 STK, göçmenlerin cezaevine konulmasına karşı çıkarak şikayetlerini Endülüs özerk bölgesi ombudsmanına iletti.

SOL PARTİLER TEPKİLİ

Ana muhalefetteki Sosyalist İşçi Partisi (PSOE) ve radikal sol görüşlü Podemos partileri de göçmenlerin cezaevine yerleştirilmelerinin "yasa dışı olduğunu, hemen buradan çıkartılmaları gerektiğini" savunan açıklamalar yaptı.

İspanya'nın güney kıyılarına son 5 günde, yasa dışı yollardan, 700'e yakın göçmen geldi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanya'dan Skandal Karar! 'Yer Yok' Diyerek Göçmenleri Hapishaneye Koydular - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Ahsen: Eee ne bekliyorlar.. demokratik modern cag atlamis avrupa bu iste... avrupa sadece kendisine demokratik. Basksina demokrasi insan haklari yok. Demokrasi diye birsey de yok zaten. Kim uydurduysa demokrasiyi bilmem. Sadece yasam kavgasi ve cikar var 4 0 Yanıtla
  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement