İspanyol Nuria aşkı için Mersin'e yerleşti, 1 yılda Türkçe öğrendi - Son Dakika
Güncel

İspanyol Nuria aşkı için Mersin'e yerleşti, 1 yılda Türkçe öğrendi

İspanyol Nuria aşkı için Mersin\'e yerleşti, 1 yılda Türkçe öğrendi

MERSİN'e bir yıl önce düzenlenen gençlik kampı için gelen İspanyol Nuria Comerma Calatayud (23), gönlünü kaptırdığı Türk genci Şahin Yıldırım (30) için Mersin'e yerleşti.

30.11.2020 13:08  Güncelleme: 13:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MERSİN'e bir yıl önce düzenlenen gençlik kampı için gelen İspanyol Nuria Comerma Calatayud (23), gönlünü kaptırdığı Türk genci Şahin Yıldırım (30) için Mersin'e yerleşti. 5 dil bilen ve İngilizce öğretmenliği yapan Nuria, bir yılda iyi derecede Türkçe öğrendi.

İspanya'nın Barcelona kentinde yaşayan Nuria Comerma Calatayud, geçen yıl Mezitli Belediyesi tarafından organize edilen gençlik kampına katılmak üzere Mersin'e geldi. Nuria, farklı ülkelerden gençlerle birlikte 10 gün Mersin'de kaldı. İlk kez Türkiye'ye gelen Nuria, Mezitli Belediyesi Basın Yayın Müdürlüğü çalışanı Şahin Yıldırım ile tanıştı. Kampın ardından İspanya'ya dönen Nuria ile Şahin aşklarını koronavirüs nedeniyle uzaktan yaşamak zorunda kaldı. Kısıtlamaların kaldırılması ile 3 ay önce yeniden Mersin'e gelen Nuria, buraya yerleşti.

'ARAŞTIRARAK TÜRKÇE ÖĞRENDİM'Katalanca, İspanyolca, İngilizce ve Fransızca bilen Nuria, bu süreçte akıcı düzeyde Türkçe öğrendi. Mersin'de İngilizce eğitimi veren Nuria, "Kamp için Mersin'e geldim. Mersin'de kısa bir süre kaldım ama çok sevdim. Burada Şahin'le tanıştım. Birbirimizi çok sevdik. Türkçe öğrenmeye karar verdim. Sözlükten, internetten araştırarak Türkçe öğrendim. Şu an beraberiz çok mutluyum" dedi.'TÜRKİYE'Yİ YAŞAMAK İSTİYORUM'Türk insanının çok sıcakkanlı, yardımsever olduğunu belirten Nuria, "İlk zamanlar zorluk çektim ama zamanla alıştım. Herkes çok sıcak kanlı. Bana yardımcı oluyorlar. Türkiye'yi çok sevdim. Zaman ne gösterecek bilmiyorum. Çalışma izni almak, Türkiye'de yaşamak istiyorum" diye konuştu.'ARAMIZDAKİ SEVGİ HER ŞEYİN ÜSTESİNDEN GELDİ'Nuria ile ilk tanıştıklarında aralarında bağ oluştuğunu kaydeden Şahin ise, "İlk zamanlar çok zor anlaşıyorduk. O Türkçe bilmiyor ben de yabancı dil bilmiyordum. Ama aramızdaki hisler bunların üstesinden geldi. Sevgi evrenseldir. Nuria burayı çok seviyor. Türkçe öğrendi, ben de ondan bir şeyler öğreniyorum" ifadelerini kullandı.

Şahin Yıldırım, kendi sosyal medya kanalında başlattığı 'Bi İnsan' programında da Nuria ile aşkının öyküsünü yayınlayarak, sevgilerini tüm dünyayla paylaştı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İspanyol Nuria aşkı için Mersin'e yerleşti, 1 yılda Türkçe öğrendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi
    12:32 Şanlıurfa GAP Havalimanı'nda Mart Ayında 63 Bin Yolcuya Hizmet Verildi

    Şanlıurfa GAP Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistikleri açıklandı. Mart ayında iç hat yolcu trafiği 62 bin 355, dış hat yolcu trafiği ise 659 oldu. Ayrıca, Mart ayında toplamda 682 uçak iniş-kalkış yaptı ve 439 ton yük taşındı. Son üç aylık dönemde ise havalimanında 200 bin 388 yolcu, bin 862 uçak ve bin 651 ton yük trafiği gerçekleşti.

  • Aydın'da 148 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı
    12:30 Aydın'da 148 yıl hapis cezası ile aranan şahıs yakalandı

    Aydın'ın Efeler ilçesinde müstehcen yayınların üretiminde çocukları kullanmak, şantaj ve cinsel taciz suçlarından 148 yıl kesinleşmiş hapis cezası ile aranan S.A. isimli şahıs, jandarma ekipleri tarafından düzenlenen operasyon ile saklandığı evde yakalandı. Tutuklanan şahıs cezaevine gönderildi.

  • Samsun'da 36 Bin 280 Litre Sahte Bulaşık Deterjanı Ele Geçirildi
    12:28 Samsun'da 36 Bin 280 Litre Sahte Bulaşık Deterjanı Ele Geçirildi

    Samsun'un Terme ilçesinde bir iş yerinde yapılan aramada bidonlar halinde 36 bin 280 litre sahte bulaşık deterjanı bulundu. İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınan 1 şüpheli hakkında işlem başlatıldı.

  • Sivas Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
    12:26 Sivas Belediyesi 2024-2029 Dönemi İlk Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi

    Sivas Belediyesi'nin 2024-2029 dönemi ilk meclis toplantısı Belediye Başkanı Dr. Adem Uzun'un yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda meclis başkanvekili, katip üyelikleri, encümen ve komisyon üyeleri belirlendi.

  • İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi
    12:25 İzmir'in Seferihisar ilçesinde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi

    İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında Ege Denizi'nde 4,5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İzmir Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durum bildirilmediği belirtildi. Deprem, İzmir genelinde hissedildi. İzmir Valisi Süleyman Elban, deprem sonrası yapılan saha tarama çalışmalarının devam ettiğini ve ekiplerin teyakkuz halinde olduğunu belirtti.


Advertisement