İspanyolca Günü" Ankara'da Kutlandı - Son Dakika
Güncel

İspanyolca Günü" Ankara'da Kutlandı

"İspanyolca Günü", Ankara'da ilk defa kutlandı.

03.05.2014 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"İspanyolca Günü", Ankara'da ilk defa kutlandı.

İspanyolca konuşan ülkelerin büyükelçilikleri tarafından düzenlenen etkinlik, Çankaya Belediyesi'nin işbirliğinde, Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde yapıldı.

Kutlamanın açılışını, İspanya Büyükelçiliği Müsteşarı Jose Maria Davo Cabra yaparken, programa diplomatlar ve akademisyenler ile değişik okullardan gelen öğrenciler katıldı. Programda, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İspanyol Dili ve Edebiyatı Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Necati Kutlu da teşekkür konuşması yaptı.

Kutlama süresince hem çocuklar hem de genç ve yetişkinler için İspanyolcaya başlangıç dersleri verilirken, İspanyolca konuşan çeşitli ülkelere ait film gösterimi yapıldı. İspanyol dili üzerine bir serginin yer aldığı programda, bu sene yüzüncü doğum günleri kutlanacak olan İspanyol dilinin dört büyük yazarı, 1990 Nobel Edebiyat ödülü sahibi Octavio Paz, Julio Cortazar, 1990 Cervantes ödülü sahibi Adolfo Bioy Casares ve 2011 Cervantes ödülü sahibi Niconar Parra için anma töreni düzenlendi.

Ayrıca, kısa süre önce hayatını kaybeden, 1982 Nobel Edebiyat ödülü sahibi yazar Gabriel Garcia Marquez, kutlama sırasında anıldı.

İspanyolcayı, dünya çapında 450 milyon kişi konuşuyor. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanyolca Günü' Ankara'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement