İspanyolca "Osmanlı İmparatorluğu'nun En Uzun Yılı 1915" kitabı - Son Dakika
Güncel

İspanyolca "Osmanlı İmparatorluğu'nun En Uzun Yılı 1915" kitabı

İspanyolca kaleme alınan "Osmanlı İmparatorluğu'nun En Uzun Yılı 1915" kitabının başkentte tanıtımı yapıldı.

16.07.2019 19:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İspanyolca kaleme alınan "Osmanlı İmparatorluğu'nun En Uzun Yılı 1915" kitabının başkentte tanıtımı yapıldı.

Ankara Üniversitesi Latin Amerika Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezinde (LAMER) düzenlenen programa, İspanya'nın Ankara Büyükelçisi Juan Gonzalez-Barba, Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Bernardo Cordova Tello, Kosta Rika'nın Ankara Büyükelçisi Gustavo Campos Fallas, Bolivia San Andres Üniversitesinden Prof. Dr. William Mariaca Garron, Bolivia San Andres Üniversitesi Hukuk ve Siyaset Bilimi Fakültesi Dekanı Dr. Javier Tapia Gutierrez ve LAMER Başkanı Prof. Dr. Mehmet Necati Kutlu ile diplomatik temsilci ve davetliler katıldı.

Kitabın editörlüğünü yapan Garron, programdaki konuşmasında, çocukluğundan bu yana Türk ve Osmanlı kültürüne karşı son derece ilgili olduğunu belirtti.

Garron, 1915'te Çanakkale Savaşları'nda farklı etnik kökenlerden insanların bir araya gelip ulusal birlik oluşturduğuna dikkat çekerek, Latin Amerika'nın ulusal kahramanı Simon Bolivar'ın da tıpkı Türkiye gibi farklı etnik grupları bir araya getirerek ulusal birlik ve motivasyon oluşturduğunun altını çizdi. Garron, "Atatürk, farklı kökenlerden insanları bir araya getirdi. Bu başarısı, ona Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için bir motivasyon sağladı." dedi.

Prof. Kutlu ise kitabın tanıtımını Arjantin'in başkenti Buenos Aires Üniversitesinde tüm yazarların katılımıyla organize etmek istediklerini ancak orada yaşayan Ermeni topluluğunun buna müsaade etmediğini belirtti.

Arjantin'de yaşayan Müslüman toplulukların desteğiyle kitabı tanıtabildiklerini dile getiren Kutlu, "Bize bir sempozyum yapma fırsatı verdiler. Bu sayede kitabın tanıtımını yapabildik." ifadesini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İspanyolca 'Osmanlı İmparatorluğu'nun En Uzun Yılı 1915' kitabı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement