Isparta: Chp Genel Başkanı Baykal Isparta'da - Son Dakika
Politika

Isparta: Chp Genel Başkanı Baykal Isparta'da

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Yörük Şenlikleri'ne katılmak üzere bugün Isparta'ya geldi. CHP lideri Deniz Baykal, şenliklerde halka yaptığı konuşmada hükümete yüklendi.

09.07.2006 19:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal, Yörük Şenlikleri'ne katılmak üzere bugün Isparta'ya geldi. CHP lideri Deniz Baykal, şenliklerde halka yaptığı konuşmada hükümete yüklendi.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Isparta'nın Eğirdir İlçesi'ne bağlı Sarıidris Kasabası'nda gerçekleştirilen Yörük Şenlikleri'ne katılmak üzere bugün Isparta'ya geldi. Özel helikopter ile Sarıidris Kasabası yaylasına inen Deniz Baykal, köylüler tarafından davul zurna eşliğinde karşılandı. Genel Başkan Baykal'a 'hoş geldin' demek isteyen köylü vatandaşlar izdihama neden oldu. İzdiham nedeniyle zor anlar yaşayan Baykal'ı yine köylüler korumaya çalıştı. Başkan Baykal, şenlik alanında halka yaptığı konuşmada, hükümet yetkililerine yüklendi. Halkın daha rahat bir seviyede olması için tavsiyelerde bulunan Deniz Baykal, bunun olması için ilk önceliğin çalışmak olduğunun altını çizdi. Baykal, "Sadece halk değil, ülkeyi yönetenler de çalışacak, aydınlar da çalışacak, masa başındakiler de çalışacak. Çalıştıktan sonra hırsızlık, yolsuzluk olmayacak. Kimse başkasının hakkını yemeyecek, yedirtmeyeceğiz, yolsuzluk yaptırmayacağız. Devlet malına kimsenin göz dikmesine izin vermeyeceğiz. Millete ait olan millete olacak" diye konuştu. Bunun yanında vatandaşlardan bazı yanlışlara dikkat etmesini isteyen CHP lideri Baykal, bölücülük yapmak isteyenlerin olabileceğini iddia etti. Baykal, "Bizi, din tartışması ile birbirimize düşürmek isteyenler olabilir. Milleti dindar olanlar, olmayanlar olarak bölmek isteyenler olabilir. Anlamsız, gereksiz bir din gerginliği yaratmak isteyenler olabilir. Sakın ha bunlara fırsat vermeyin. Bu memleket bin yıldan bu yana Müslüman. Daha binlerce yıl Müslüman olacak. Kimsenin burada yaşayan insanların dinine, diyanetine söz söylemeye hakkı yoktur. 70 bin cami 5 vakit ezanı okuyarak Anadolu toprağının inancını her gün bayrak gibi dalgalandırıyor. Dalgalandırmaya da devam edecek. Şimdi böyle bir ülkede yaşayan insanların din sıkıntısı olabilir mi? Dünyada İslamiyet'in en güzel yaşandığı yer Türkiye. Bu konuda sıkıntı yok. Ama sanki bir sıkıntı varmış gibi bu konuda gerginlik yaratmak isteyenlere fırsat vermeyin. Bu memleketi sıkıntıya sokan hareketlerin çoğu böyle arayışlardan kaynaklanmıştır. Anlamsız gereksiz bir din tartışması başlatarak ülkenin başını derde sokmuşlardır. Siyasetin dinle ne ilgisi var? Siyaset adamı din konuşmaya başladı mı orda dur diyeceksin. Sana ne, sen kim oluyorsun, senin elinde ölçümü var arkadaş, sen tansiyon ölçer gibi insanların dinini mi ölçeceksin? Sana kim bu yetkiyi verdi? Bu ayrımı yapacaksın, 'ben dindar olanları kadroya alırım, iş veririm, krediyi dindar olanlara veririm, devlet yönetimine dindar olanları getiririm'. Sen kim oluyorsun? Bu çok tehlikeli bir olay. Bunu yapmak isteyenler olabilir. Siz onları gözünden tanırsınız. Bunları elinizin tersi ile itin" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, şenliklerden ayrıldığı sırada Cumhurbaşkanlığı seçimleri konusunda basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Baykal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir emrivakiyi Türkiye'ye kabul ettirmeye çalıştığını söyledi. Baykal, "Bu konudaki tartışma ortada. Devletle kavgalı cumhurbaşkanı istenmez. Milleti bölen, yolsuzluğun cevabını vermeyen Cumhurbaşkanı istenmez. Daha sayayım mı? Bu konuda uzlaşma olmadığı anlaşılıyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın anlayışı, bir emrivakiyi Türkiye'ye kabul ettirmek. Onun altyapısını yapıyor şu an" dedi.

Baykal daha sonra, geldiği özel uçağı ile Antalya'ya hareket etti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Isparta: Chp Genel Başkanı Baykal Isparta'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement