Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Akbulut: "Bugüne kadar 798 hükümlünün dosyası incelendi" - Son Dakika
Güncel

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Akbulut: "Bugüne kadar 798 hükümlünün dosyası incelendi"

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Akbulut: "Bugüne kadar 798 hükümlünün dosyası incelendi"

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, İnfaz Yasası kapsamında Isparta E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bugüne kadar 798 hükümlünün dosyasının incelendiğini belirterek, yasa şartlarına uygun olanlarla ilgili işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

16.04.2020 18:10  Güncelleme: 18:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, İnfaz Yasası kapsamında Isparta E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda bugüne kadar 798 hükümlünün dosyasının incelendiğini belirterek, yasa şartlarına uygun olanlarla ilgili işlemlerin başlatıldığını açıkladı.

Kamuoyunda İnfaz Yasası olarak bilinen '7242 sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda Isparta E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu ile Keçiborlu K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliyeler başladı. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Isparta Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda barınmakta olan 425 hükümlünün korona virüs tedbirleri kapsamında salgın hastalık iznine gönderildiğini bildirdi. Akbulut açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Isparta E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda bugün itibarı ile 798 hükümlünün infaz dosyası incelenmiş, bunlardan 5 hükümlü Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan doğrudan tahliye edilmiş, 38 hükümlü ise Kapalı Ceza İnfaz Kurumundan Açık Ceza İnfaz Kurumuna alınarak salgın hastalık izni işlemlerine başlanmıştır. Hakkında denetimli serbestlik tedbiri uygulanacak toplam 28 hükümlüden 16 hükümlünün infaz kurumu ile irtibatı kesilmiş olup kalan 12 hükümlü hakkında işlemlere aralıksız devam edilmektedir. Keçiborlu K2 Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda ise 2 hükümlü tahliye edilmiş, 8 hükümlü ise denetimli serbestlik hükümleri çerçevesinde infaz kurumundan ayrılmıştır. Diğer hükümlülere ait infaz dosyalarının işlemleri devam etmekte olup gelişmeler hakkında ayrıca bilgi verilecektir." - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Akbulut: 'Bugüne kadar 798 hükümlünün dosyası incelendi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu
    14:46 Kastamonu'da park halindeki kamyonet alevlere teslim oldu

    Kastamonu'nun İhsangazi ilçesinde park halindeyken çıkan yangın sonucu kamyonet kullanılamaz hale geldi. Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangını söndürdü.

  • Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti
    14:42 Konya'da tıra çarpan motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

    Konya Aksaray Kara yolunda meydana gelen kazada, tıra çarpan motosiklet sürücüsü Yasin Konukçu hayatını kaybetti. Kaza sonucunda motosiklet sürücüsü savrulurken, tır sürücüsü durumu bildirdi. Olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemelerin ardından motosiklet sürücüsünün cansız bedeni Konya Şehir Hastanesi morguna kaldırıldı. Tır sürücüsü gözaltına alınırken, kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor
    14:42 NEVÜ, Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakalarına ev sahipliği yapıyor

    Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından düzenlenen 'Salon Futbolu Bölgesel Lig Müsabakaları'na ev sahipliği yapıyor. Müsabakalarda NEVÜ, Mersin Üniversitesi, Kayseri Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Erkek Futsal Takımları karşılaşacak. Ayrıca NEVÜ, Mersin Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi Kadın Futsal Takımları ile de mücadele edecek.

  • Adana'da lüks otomobil otobüs durağına çarptı, 7 kişi yaralandı
    14:42 Adana'da lüks otomobil otobüs durağına çarptı, 7 kişi yaralandı

    Adana'nın Çukurova ilçesinde, Uğur A. yönetimindeki lüks otomobilin kontrolden çıkması sonucu otobüs durağına çarptığı kaza sonucunda 2'si ağır olmak üzere toplam 7 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, kazanın dehşeti ise görüntülere yansıdı.


Advertisement