Isparta'da 129 Sanıklı Fetö Davasına Devam Edildi - Son Dakika
Güncel

Isparta'da 129 Sanıklı Fetö Davasına Devam Edildi

Isparta\'da 129 Sanıklı Fetö Davasına Devam Edildi

ISPARTA'da geçen yıl mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Fethullah Gülen ile eski Isparta Valisi Memduh Oğuz ve eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun da aralarında bulunduğu 129 sanıklı davaya devam edildi.

13.03.2017 19:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ISPARTA'da geçen yıl mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında, Fethullah Gülen ile eski Isparta Valisi Memduh Oğuz ve eski SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu'nun da aralarında bulunduğu 129 sanıklı davaya devam edildi. Davanın tutuksuz sanıklarından Yunus Demir tutuklanırken, kanser tedavisi gören tutuksuz sanık Zümriye Irlayıcı'nın ise öldüğü belirlendi.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen mart ayında başlatılan FETÖ/PDY operasyonunun ardından haklarında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma', '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlamalarıyla dava açılan 49'u tutuklu, 74'ü tutuksuz, Fethullah Gülen ile birlikte 6'sı firari toplam 129 sanığın yargılanmasına devam edildi. Aynı davada tutuksuz yargılanan ve kanser tedavisi gören Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Yapı İşleri Daire Başkanı Zümriye Irlayıcı'nın 25 Şubat'ta yaşamını yitirdiği belirtildi.

Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu ve bazı tutuksuz sanıklar hazır bulunurken, Akşehir T Tipi Ceza İnfaz Kurumu'ndaki Isparta eski Valisi Memduh Oğuz ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı. Mahkemede müşteki ve tanıklar dinlendi.

'PARAYI YATIRMAYA MECBURDUK'

Isparta'da yurt işletmeciliği yaptığını söyleyen müşteki Ş.K., üniversitede stant açmak için kendisinden para istendiğini belirterek, "Biz de verdik. Ama mağdur edildik. Şikayetçiyim" dedi. Müştekilerden yurt müdürü D.E., o dönem Zümriye Irlayıcı'nın kendilerine hesap numarası vererek, organizasyonlarda stant açmak için parayı bu hesaba yatırmalarını istediğini, yatırmadıkları takdirde stant açamadıklarının belirtilerek parayı yatırmaya mecbur kaldıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti 'ByLock' kullandıkları gerekçesiyle yakalama kararı çıkarılan davanın tutuksuz sanıkları Menderes Coşkun ve Yusuf Demir'e 'ByLock' kullanıp kullanmadıklarını sordu. Menderes Coşkun, telefonunun oğluna ait olduğunu, onun da Mekke'den aldığını belirterek, "Cihaz benim değil. Kullanılan programı bilmiyorum" dedi.

SAVCI TUTUKLAMA TALEP ETTİ

Yusuf Demir de 'ByLock' programı kullanmadığını söyledi. İlk defa bu gelişmeyi mahkemede duyduğunu aktaran Demir, yakalama emrinin kaldırılmasını talep etti. Savcı ise Menderes Coşkun hakkındaki yakalama kararının şimdilik kaldırılmasını Yusuf Demir'in ise tutuklanmasını istedi.

GİZLİ TANIĞIN İFADELERİ OKUNDU

Mahkemede 'Dağhan' kod adlı gizli tanığının da ifadeleri okundu. Mahkeme Başkanı Mustafa Yazıcı tarafından okunan ifadede gizli tanığın 2006'da bir arkadaşı aracılığıyla dini hassasiyetlerini gözeterek örgütün toplantılarına katıldığını söylediğine, toplantıya daha sonra 'hoca' diye hitap edilen ve aynı soruşturma kapsamında tutuklu bulunan Osman Demirhan'ın geldiğini anlattığına yer verildi. Demirhan'ın toplantıya gelenlere işlerini ve neler yaptıklarını sorduğunu belirten gizli tanık, Demirhan'ın örgüt elebaşısı Fethullah Gülen'in Zaman gazetesine daha fazla ağırlık verilmesini söylediğini anlattığını, katılanlardan himmet işinin ve miktarının arttırılmasını istediğini kaydetti.

Demirhan'ın verilecek himmetlerin dini yardımlardan öte dünyadaki diğer ihtiyaç sahiplerine gideceğini anlattığını kaydeden gizli tanığın ifadesi şöyle:

"Osman Demirhan, himmet paralarıyla yetişecek çocukların sadece Türkiye'de değil, dünyada da çok önemli yerlere geleceğini, o dönemki siyaset, banka gibi yerlerdeki kişilerin kendi gruplarından olduğunu ve olmaya devam ettiğini, bu şekilde himmetlerin artarak devam etmesi gerektiğini, 10 sene kadar sonra buralarda bulunanların, kendilerinin okullarındaki kişilerden oluşacağını anlattı."

Demirhan'ın toplantıya yeni gelenlere örgütün yurt dışına düzenlediği gezilere katılması gerektiğini söylediğine ifadesinde yer veren gizli tanık, Osman Demirhan'ın, Isparta'daki iş adamlarından oluşan çeşitli kuruluşlarda, siyasi kurumlarda ve başka kurumlarda da kendilerinden olan kişiler bulunduğundan, bu kişilerle sürekli irtibat halinde olunması gerektiğini anlattığını söyledi. Gizli tanık, "Osman hoca bir müjde vereceğini söyledi. Fethullah Gülen tarafından ödüllendirildiklerini söyledi ve cebinden bir kağıt çıkardı. Fethullah Gülen'in Isparta'nın çalışmalarından dolayı başta Osman hoca olmak üzere bütün mütevelli heyetindeki kişilere teşekkürlerini yazdığını okudu" dedi.

Isparta'nın Kazakistan'dan sorumlu şehir olduğunu o toplantılarda öğrendiğini belirten gizli tanık, toplantıların birinde de Kazakistan için toplantıya katılanlardan 20 bin dolar istendiğini de ifade etti.

Duruşma sonrası tutuklanmasına karar verilen Yusuf Demir, polis tarafından gözaltına alındı. Demir, sağlık kontrolü için hastaneye götürüldü.

- Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta'da 129 Sanıklı Fetö Davasına Devam Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor
    20:49 Beypazarı'nda İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor

    Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Refik Tuzcuoğlu, Ankara'nın Beypazarı ilçesinde yürütülen çalışmalara ilişkin değerlendirme toplantısına katıldı. Tuzcuoğlu, deprem bölgesinde sıfırdan inşa çalışmalarının devam ettiğini ve Beypazarı'nda da birçok projenin tamamlandığını açıkladı. Ayrıca, TOKİ tarafından yapılan konutların tapu işlemleri sürerken, altyapı sorunlarının çözümü için çalışmaların devam ettiği belirtildi.

  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor
    20:45 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Malpraktis Yasası Türkiye'de kökten çözülüyor

    Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Yedikule Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni ziyaret ederek Malpraktis Yasası hakkında açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, dünyada benzeri olmayan şekliyle Malpraktis'in Türkiye'de çözüldüğünü belirtti.

  • Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi
    20:43 Tekirdağ'ın Kapaklı ilçesinde 5 bin kişi iftar programında bir araya geldi

    Kapaklı Belediyesi tarafından düzenlenen Gönül Sofraları iftar programına yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Programda, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve Prof. Dr. Mustafa Karataş da konuşma yaptı. İftarın ardından semazen gösterisi yapıldı.

  • Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı
    20:43 Diyarbakır'da Final Okulları İlkokulu öğrencileri büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırladı

    Final Okulları İlkokulu öğrencileri, Diyarbakır'da büyükanne ve büyükbabalarını iftarda ağırlayarak, Hacivat-Karagöz ve farklı oyun gösterileriyle özel bir anı yaşattı. Okul müdürü, bu etkinlikle öğrencilere saygı, sevgi, merhamet ve misafirperverlik gibi değerleri pekiştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

  • Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi
    20:37 Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da İftar Programı Düzenledi

    Konya Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Aksaray'da bir düğün salonunda iftar programı düzenledi. Konya Vakıflar Bölge Müdürü Yılmaz Kılınç, programda ramazanın yardımlaşma ve dayanışma ayı olduğunu vurgulayarak, kurumun vakıf kültürü ve geleneği gereği iyilik ve takvada yarışan bir kimliğe sahip olduğunu belirtti. Program, yapılan duanın ardından sona erdi.

  • Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur
    20:33 Meral Akşener: Mansur Yavaş Artık CHP Genel Merkezi'nin Ev Kölesi Olmuştur

    İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara'daki iftar programında Mansur Yavaş'a yüklenerek, onun artık CHP Genel Merkezi'nin ev kölesi olduğunu söyledi. Akşener, seçimlerde hür ve müstakil bir şekilde yer alacaklarını vurgulayarak, ittifak siyasetine karşı durduklarını belirtti.


Advertisement