Isparta'da 4.gül Hasat Festivali ile Çifte Bayram Yapıldı - Son Dakika
Genel

Isparta'da 4.gül Hasat Festivali ile Çifte Bayram Yapıldı

Isparta'da 4.Gül Hasat Festivali ile çifte bayram yapıldı -Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün: -"Isparta'da kırsal turizmi Güneykent ateşledi"ISPARTA – Isparta'nın Gönen ilçesine bağlı Güneykent Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 4.

18.06.2018 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da 4.Gül Hasat Festivali ile çifte bayram yapıldı

- Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün:

-"Isparta'da kırsal turizmi Güneykent ateşledi"

ISPARTA – Isparta'nın Gönen ilçesine bağlı Güneykent Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 4.Gül Hasat Festivali sağanak yağışa rağmen geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Güle dair konferans, Gül Ebru Sanatı, Güze gezisi ve çok sayıda etkinliğin yer aldığı festivalde konuşan Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, "Gül; dün 4 Japon – 2 Amerikalı varken, bugün geldiğimiz noktada binlerle ifade edilen turistlerin adını koydu. Hamdolsun artık bir kırsal turizmin adı Isparta'da Güneykent ile taçlandı. İnşallah, bu festivaller hiç durmaz" dedi.

Dünya gülyağı ihtiyacının yüzde 65'ini karşılayan Isparta'daki gül çiçeğinin 5'te birine varan kısmını üreten Gönen ilçesine bağlı Güneykent'te 4.Gül Hasat Festivali tamamlandı.

Güneykent Belde Belediye Başkanlığı tarafından organize edilen 4.Gül Hasat Festivali'nde ilk olarak Türkiye'nin ilk gül müzesi olan 'Güze' gezisi yapılarak, Ebru Sanatçısı Mukadder Kavas tarafından yapılan Gül Ebru çalışmaları izlendi.

Festival kapsamında ayrıca, Süleyman Demirel Üniversitesi Gül Araştırma Merkezi Müdürü Doç.Dr.Sabri Erbaş tarafından 'Güle Dair' isimli konferans gerçekleştirildi.

Sağanak yağışa aldırmadan yürüdüler

Gül Hasat Festivali çerçevesinde ayrıca, yoğun katılımla kortej yürüyüşü gerçekleştirildi. Düzenlenen yürüyüşe Isparta Atlı Spor Kulübü binicileri, Erenler Mehteran Takımı ve yöresel kıyafet ve gül toplama araçlarını kuşanan öğrenciler öncülük etti.

Güneykent Meydanı'ndan Recep Tayyip Erdoğan Meydanı'na kadar devam eden yürüyüşe, AK Parti Yüksek Seçim Kurulu Temsilcisi ve Milletvekili Adayı Recep Özel, Gönen Kaymakamı Mustafa Gürbüz, Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan, Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, Milletvekili Adayları Mehmet Uğur Gökgöz ve Ayşenur Akbay, AK Parti İl Başkanı Osman Zabun, AK Parti Gönen İlçe Başkanı Cafer Tayyar Alaca, yöre halkı ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüş sırasında aniden bastıran sağanak yağışa rağmen katılımcılar, festival alanına kadar yürüdü.

Festival etkinlikleri kapsamında ayrıca, Başkan Gözgün tarafından dua edilerek, gül yaprakları kara kazana konulduktan sonra Kaymakam Gürbüz tarafından ilk ateş yakıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan için söylediler

Etkinlikler çerçevesinde düzenlenen mehteran gösterileri sırasında AK Partili Gönen Belediye Başkanı Ahmet Doğan ile Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, sanatçı Başkal'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yazdığı 'Dik dur, eğilme' parçasını seslendirdi.

Etkinlikler çerçevesinde yöresel halk oyunları ile semazen gösterileri sunuldu.

Isparta'dan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne ay yıldızlı 15 Temmuz Halısı

Festival kapsamında, Gülderen Kadın Kooperatifi tarafından başlanan ve festivale gelenler tarafından ziyaret edilen Türk Bayrağı desenli '15 Temmuz Halısı'na protokol mensupları tarafından birer ilmek (düğüm) atıldı. Ay yıldızlı Türk Bayrağı desenli 15 Temmuz Halısı'nın tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gönderileceği belirtildi. Ümmü Erbil'den doyumsuz türkü şöleni

Başlangıçta sağanak yağışın etkili olduğu festivalde, yağmurun dinmesiyle her şey bir süre normal şekilde devam ederken, yöresel sanatçı Ümmü Erbil katılımcılara doyumsuz bir türkü dinletisi sundu.

Yağışın yaşanmadığı dakikalarda sahne alan yöresel sanatçı Erbil'in üstüne gül yaprakları serpildi.

Başkan, dans grubuyla kapıştı

Akşam saatlerinde festivale konuk olana Konya Kaşıks grubu, yaptıkları gösterilerle alanda bulunanları mest etti. Gösterisini tamamlayan Konya Kaşıks Grubu daha sonra Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün ile de bir süre kapıştı. Renkli görüntülerin yaşandığı dakikaların ardından gruba çeşitli hediyeler takdim edildi.

Festivalin akşamki kısmında sunucu İkbal Gürpınar, sahne alarak şiir dinletisi sundu. Gürpınar, sahnede olduğu sırada beraberinde gelen babası Murtaza Dönmez'i sahneye davet ettikten sonra, gül hasadı için dua edildi. Sırılsıklam konser ve eğlence

Festivalin akşam finalinde ünlü sanatçı Oğuz Yılmaz sahne aldı. Sanatçı Oğuz Yılmaz'ın sahneye çıktığı dakikalarda sağanak yağış yeniden etkisini gösterdi.

Sanatçı Yılmaz, eserlerini sağanak yağmur altında şemsiye eşliğinde bir süre yorumladı.

Konserin devam ettiği anlarda yağmur yağışı şiddetini artırdı ancak, Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün ile katılımcı vatandaşlar, yağışa rağmen doyasıya eğlencenin tadını çıkardılar.

Yağışın artmasıyla birlikte sanatçı Yılmaz konserini beklenen süreden daha erken zamanda tamamlamak zorunda kaldı.

Festivalin ikinci gününde ise çeşitli etkinlik, yarışma ve konserler gerçekleştirildi.

Başkan Gözgün: "Gül; dün, 4 Japon – 2 Amerikalı iken, bugün geldiğimiz noktada binlere tekabül eden turistlerin adını koydu"

Bu yıl dördüncüsü düzenlenen festivalin açılış konuşmasını gerçekleştiren Güneykent Belediye Başkanı Fahretdin Gözgün, gül konusunda yapılan kırsal turizm çalışmaları konusunda yaşanan süreci özetleyerek, "Gül tadında güzel bir şeker bayramı yaşıyoruz. Festivalimizin dördüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Dünyanın dört bir yanından gül gibi bir gün yaşamak isteyenler gül kenti Güneykent'e geliyor. Gül; dün, 4 Japon – 2 Amerikalı iken, bugün geldiğimiz noktada binlere tekabül eden turistlerin adını koydu. Hamdolsun artık bir kırsal turizmin adı Isparta'da Güneykent ile taçlandı" dedi.

"Isparta'da kırsal turizmi Güneykent ateşledi"

Güneykent'te yapılan ilk Gül Hasat Şenliği'nin, kentin diğer bölgelerinde lavanta ve farklı ürünlerle ilgili yapılan festivallere bir kıvılcım çaktığını dile getirerek, ateşleyici bir misyon izlendiğini belirten Belediye Başkanı Fahdetdin Gözgün, "Isparta'da kırsal turizmi Güneykent ateşlemiş oldu. Gözüm arkada kalmayacak çok şükür. Yunus (Yunus Emre) ve Gül, ikisiyle birlikte o kadar güzel bir bütünlük arz etti ki, bundan sonra da daha güzel olacak. Artık, Türkiye'de bir tıbbi aromatik bitkiler merkezi var, orası da gül kenti Güneykent diye adı konulacak. Hamdolsun rabbime, bugün yer – gök gül" dedi.

"İnşallah, bu festivaller hiç durmaz"

Güneykent'in 12 ay boyunca turizm yapılabilen bir yer haline geleceğine işaret eden Başkan Güzgün, "İnşallah, bu festivaller hiç durmaz. Adını da koyduğumuz o geleneksel kısmı, Isparta'da (merkez) olduğu gibi bir vakit ara verilip de 5 yıl bırakılıp, terk edilmez. Gül, Güneykent ile birlikte anlam kazandı. Gül, Isparta'da anlamlıydı ama gül kenti Güneykent bir marka ile çıktı. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Isparta\'da 4.gül Hasat Festivali ile Çifte Bayram Yapıldı
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Isparta'da 4.gül Hasat Festivali ile Çifte Bayram Yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement