Isparta'da Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele toplantısı - Son Dakika
Güncel

Isparta'da Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele toplantısı

Isparta\'da Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele toplantısı

Türkiye genelindeki 81 ilde eş zamanlı olarak organize edilen Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı Isparta Valiliği'nde de ilgili kurum ve kuruluşları temsilcilerinin katımıyla gerçekleştirildi.

17.12.2019 13:21  Güncelleme: 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye genelindeki 81 ilde eş zamanlı olarak organize edilen Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı Isparta Valiliği'nde de ilgili kurum ve kuruluşları temsilcilerinin katımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele konusunda kurum ve kuruluşların üzerine düşen görevler ile alınması gereken tedbirler masaya yatırıldı.

Ankara'da, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı önderliğinde başlatılan çalışma kapsamında, İçişleri Bakanlığı, Adalet Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığı ortak imzasıyla yürürlüğe giren, 75 maddeden oluşan, 2020-2021 yılları 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koordinasyon Planı'nın, valiliklere verilen görev ve sorumlulukları gecikmeksizin uygulamaya geçirmesi amacıyla, 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulanmasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla toplantı düzenlendi.

Isparta Valisi Ömer Seymenoğlu başkanlığında düzenlenen Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Toplantısı'na, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Akbulut, Kaymakamlar, kolluk kuvveti temsilcileri ile ilgili birim temsilcileri katıldı.

Toplantıda Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilerek, mevcut duruma ilişkin analizler yapıldı.

İl ve ilçelerde 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, Kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyiye götürülmesi için il/ilçe bazında ve Bakanlıklar tarafından planlanması gereken tedbirlerin değerlendirildiği toplantıda ayrıca, son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak, benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler üzerinde yoğunlaşıldı.

Vali Seymenoğlu başkanlığındaki toplantıda, bakanlıkların ortaya koyduğu seferberlikle ilgili, illerin de üzerlerine düşen sorumlulukları gecikmeksizin gerçekleştirmeleri için gerekli çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

Öte yandan, toplantı sonunda Vali Seymenoğlu Kaymakamlara da gerekli talimatları vererek, ilde yapılan toplantının ilçelerde de 20 Aralık tarihinde organize edilmesini, katılımcılara ildeki temsilcilerin yanı sıra, gerekli görülen kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin de dahil edilebileceğini kaydetti. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Isparta'da Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı
    18:23 Hatay'da 25 Göçmen Yakalandı, Yakalanan Şahısların Anıları Kameraya Yansıdı

    Hatay'da polis ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda 25 göçmen yakalandı. Aracın bagaj kısmına saklanan 2 şahsın yakalanma anı kameraya yansıdı. Yakalanan göçmenlerin barınma ve nakillerini sağlayan 2 kişi tutuklandı.

  • Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı
    18:23 Şanlıurfa'da Gösteri ve Yürüyüşler 5 Gün Süreyle Yasaklandı

    Şanlıurfa Valiliği, 2 Nisan'dan itibaren 5 gün süreyle kent genelinde gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığını duyurdu. Valilik, alınan kararın İl İdaresi Kanunu ve Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na dayandığını belirtti. Yasak kapsamında tüm açık alan etkinlikleri, toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, miting gibi etkinlikler yasaklanmıştır.

  • Siirt'te dolu tüplerin bulunduğu kamyonet devrildi, 2 kişi yaralandı
    18:22 Siirt'te dolu tüplerin bulunduğu kamyonet devrildi, 2 kişi yaralandı

    Siirt-Şirvan karayolunda meydana gelen kazada, dolu tüplerin içinde olduğu kamyonet şarampole yuvarlandı. Kazada sürücü ve bir kişi yaralandı. Olay yerine sağlık, itfaiye ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sürücü kurtarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Gaz dolu tüplerin patlamaması faciayı önledi. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Hatay'da Kavga Sonrası Tarihi Eser Operasyonu
    18:22 Hatay'da Kavga Sonrası Tarihi Eser Operasyonu

    Hatay'da 2 kardeş arasında meydana gelen kavga sonrası yapılan ev aramasında çeşitli tarihi eserler ele geçirildi. Polis ekipleri, evde bulunan heykel, yazılı tarihi eser, sikke ve kurusıkı fişeklerin yanı sıra uyuşturucu ticaretiyle ilgili not defteri ve cep telefonları da ele geçirdi. Şüpheliler adli mercilere teslim edildi.

  • Siverek'te otomobilin çocuğa çarpma anı kamerada
    18:22 Siverek'te otomobilin çocuğa çarpma anı kamerada

    Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde bir otomobilin, küçük bir çocuğa çarpma anı güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı. Kaza sonucunda çocuk metrelerce sürüklendi ancak hayati tehlikesi bulunmuyor.

  • AK Parti Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarından destek çağrısı
    18:21 AK Parti Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediye başkanlarından destek çağrısı

    Konya'da AK Parti Büyükşehir Belediyesi ile merkez ilçe belediye başkanları, 31 Mart Pazar günü yapılacak seçimlerde vatandaşlardan destek istedi. Cuma namazı sonrası düzenlenen basın açıklamasında, AK Parti yetkilileri saha çalışmalarının yoğun şekilde sürdüğünü ve seçim sonuçlarının Konya'ya büyük hizmetler getireceğine inandıklarını belirtti. Belediye başkanları da Konya için canla başla çalıştıklarını ve destek istediklerini ifade etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan:
    18:21 Cumhurbaşkanı Erdoğan: "İstanbul Bir Beş Sene Daha Kaybedemez"

    Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un Sancaktepe ilçesinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, her şeyi akıl ve vicdan terazisinde tartacaklarını, kırgınlık ve öfke yerine sağduyuyla meseleye yaklaşacaklarını belirtti. Erdoğan, kullanacakları bir oyun beş senelerini etkileyeceğini unutmayacaklarını vurgulayarak, İstanbul'un bir 5 sene daha kaybedemez olduğunu ifade etti.

  • İstanbul Çekmeköy İESK İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonu
    18:20 İstanbul Çekmeköy İESK İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonu

    Karabük'te düzenlenen İşitme Engelliler Kadınlar Türkiye Voleybol Şampiyonası'nda İstanbul Çekmeköy İESK, final maçında Denizli Yukatel İESK'yi yenerek şampiyon oldu. İstanbul temsilcisi, müsabakayı 3-0 kazandı.

  • Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz 6. kez muhtarlığa aday oldu
    18:20 Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı Cemal Korkmaz 6. kez muhtarlığa aday oldu

    Erzurum Muhtarlar Derneği Başkanı ve Rabia Ana Hatun Mahallesi'nin 5 dönemdir muhtarlığını yapan Cemal Korkmaz, mahallelilerin yoğun teveccühü üzerine 6'ncı kez muhtarlığa aday oldu.

  • Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısında Ali Koç'un İstifası Reddedildi
    18:19 Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısında Ali Koç'un İstifası Reddedildi

    İstanbul'da gerçekleştirilen Kulüpler Birliği Vakfı Toplantısı'nda, Ali Koç'un istifası ana gündem maddesi oldu. Toplantıya katılan 18 kulübün 15'i, Ali Koç'un istifasını reddederek başkanlık görevine devam etmesine karar verdi.

  • CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın'ın iftar programı engellendi
    18:19 CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın'ın iftar programı engellendi

    Balıkesir'de CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ahmet Akın'ın kent meydanında yapacağı iftar programının, AKP'li Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz tarafından engellenmeye çalışıldığı iddia edildi. CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı ve CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı, iftar programının yapılacağı alana gelerek Yücel Yılmaz'a tepki gösterdi.


Advertisement