Isparta'da Erasmus öğrencileri Off-Road heyecanı yaşadı - Son Dakika
Güncel

Isparta'da Erasmus öğrencileri Off-Road heyecanı yaşadı

Isparta'da Erasmus öğrencileri Off-Road heyecanı yaşadıRoad kulübü tarafından yapılan bir sürprizle arazide geziye çıkarıldı ve unutulmaz anlar yaşandı.

18.02.2022 10:38  Güncelleme: 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da Erasmus öğrencileri Off-Road heyecanı yaşadı

ISPARTA Isparta Anadolu Lisesi'nin yürüttüğü Erasmus + "Leading Future Mınds" adlı projesi kapsamında Litvanya, Yunanistan ve Romanya'dan gelen 30 kişilik öğretmen ve öğrenci heyeti, Isparta Davraz Off-Road kulübü tarafından yapılan bir sürprizle arazide geziye çıkarıldı ve unutulmaz anlar yaşandı.

Isparta Davraz Off-Road kulübü, Isparta Anadolu Lisesi'nin yürüttüğü Erasmus + projesi kapsamında Litvanya, Yunanistan ve Romanya'dan Isparta'ya gelen 30 kişilik öğretmen ve öğrenci heyetini ayrı ayrı 11 Off-Road aracıyla alarak Beldibi ve Kirazlıdere mevkiine doğru yola çıktı. Asfalt zeminin bitmesiyle başlayan karlı ve engebeli arazi yolculuğu misafir öğrenci ve öğretmenlere heyecanlı dakikalar yaşattı. 11 araçla konvoy halinde yapılan gezide keskin dağ yollarının diz boyu karla kaplı olması ve yoldaki birçok engele rağmen Off-Road tutkunları araçlarındaki öğrencilerle birlikte yolları tırmanarak heyecanlı anlar yaşarken, engel tanımadı. Isparta Davraz Off-Road Kulübü Başkanı İslam Antalyalı, Isparta'nın tanıtımının ve böyle bir projenin içinde oldukları için kulüp olarak gayet mutlu olduklarından bahsederken, Litvanya'lı bir öğrenci ve Yunanistan'lı bir öğretmen ise bu etkinlikten oldukça memnun olduklarını ve çok teşekkür ettiklerini dile getirdi. Misafir öğrenciler ve öğretmenlerin Off-Road araçlarındaki keyifli anları ise güzel görüntüler ortaya çıkardı.

"Kulüp olarak gayet mutluyuz"

Öğrencilerle yapılan etkinlikten ve duygularından bahseden Isparta Davraz Off-Road Kulübü Başkanı İslam Antalyalı, "Isparta'da kulübümüz 3 yıldır aktif şekilde faaliyet göstermekte. Bugün Erasmus projesi kapsamında Litvanya, Yunanistan ve Romanya'dan gelen öğrenci arkadaşlarımızla Isparta Andık bölgesi Beldibi mevkiinden Kirazlıdere'ye ineceğiz. Isparta'nın tanıtımı ve böyle bir projenin içinde olmaktan kulüp olarak biz gayet mutluyuz. Kulübümüz bugüne kadar sosyal sorumluluk projelerinde çoğu çağrıya cevap vermiş bir kulüptür, yaklaşık 3 yıldır toplamda 10 tane sosyal sorumluluk projesinde bulunduk. Grubumuzda üyemiz Anadolu lisesinde öğretmen Halil Sarıkaya hocamız sağ olsun onun vesilesiyle Isparta Anadolu Lisesiyle irtibata geçtik Erasmus projesiyle Avrupa'dan gelen öğrencilere Isparta'nın kültürel tanıtımına ve onlara farkındalık sağlayabilmek için seve seve destek vereceğimizi belirttik. Bizim işimiz doğada olmak bizde gereken desteği seve seve vereceğimizi belirttik" dedi.

"İnsanlar Isparta'da bize karşı çok arkadaş canlısı"

Isparta hakkında düşüncelerinden ve yapılan Off-Road etkinliği hakkındaki fikirlerinden bahseden 16 yaşındaki Litvanya'lı Erasmus öğrencisi Mariya Zhogal, "Ben Mariya Zhogal Litvanya'dan geliyorum, 16 yaşındayım. Birkaç gün önce Isparta'ya geldik ve burayı gerçekten çok sevdim çok takdir ediyoruz. İnsanlar Isparta'da bize karşı çok arkadaş canlısı, çok cana yakın ve açıklar, Erasmus programı sayesinde farklı kültür din ve insanları tanıma şansımız oluyor buranın doğa güzellikleri çok muhteşem. İlk defa böyle bir programa katılıyorum, insanlar çok muhteşem bende kendimi çok harika hissediyorum. Dağlar ve insanlar inanılmaz ve arabaları da çok sevdim" ifadelerini kullandı.

"Bu güzel anlar için hepinize teşekkür ediyoruz"

Yunanistan adına bugünkü Off-Road etkinliği hakkında konuşan Stefanos Nalmpantıs Yunanca yaptığı açıklamada, "Biz Kavala'dan Yunanistan grubu, Erasmus programı olarak güzel şehriniz bu memlekete gelmiş bulunuyoruz. Öncelikle bugün yaşattığınız bu güzel anlar için hepinize teşekkür ediyoruz. Her gün yapılan bu güzel etkinlikler ve bugün yaşadığımızın ise ayrı bir güzelliği var ve şoför arkadaşlarımızda gayet iyi şoförler" diye konuştu.

Off-Road etkinliği sonrası misafir heyet için Isparta Kirazlıdere Belediye Tesisleri'nde verilen yemeğe Isparta Belediye Başkan Yardımcısı Fahretdin Gözgün, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Göçer, İl Milli Eğitim Müdürü Erhan Baydur, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen'in eşi Şadiye Başdeğirmen, Isparta Davraz Offroad Kulübü Başkanı İslam Antalyalı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı, yemek sonrası ise misafir heyete Isparta'ya yöresinin simgesi ahşap işlemeli figürler, gül ve lavanta ürünleri hediye edildi.

Isparta\'da Erasmus öğrencileri Off-Road heyecanı yaşadı
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Isparta'da Erasmus öğrencileri Off-Road heyecanı yaşadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement