Isparta'da Fetö Davasında, Mahkeme Başkanından Sanıklara Tepki - Son Dakika
Güncel

Isparta'da Fetö Davasında, Mahkeme Başkanından Sanıklara Tepki

ISPARTA'da, aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Hasan İbicioğlu'nun da bulunduğu 48'i tutuklu, 129 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davasına devam edildi.

04.12.2017 18:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ISPARTA'da, aralarında eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski Rektörü Hasan İbicioğlu'nun da bulunduğu 48'i tutuklu, 129 sanığın yargılandığı FETÖ/PDY davasına devam edildi. Sanıkların terör örgütü üyesi olmadıklarını ve devlete karşı kanun dışı hiçbir girişimlerinin olmadığını söylemeleri üzerine Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, "Terör örgütü üyesi olmak, yalnızca PKK'lılar gibi çatışmak değildir. Terör faaliyeti denildiği zaman, 5 bin yıllık tarihi bulunan Türk devletini yıkmak için yapılan tüm girişimlerdir" dedi.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen yıl mart ayında düzenlenen FETÖ/PDY operasyonunun ardından haklarında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma', '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlamalarıyla dava açılan 48'i tutuklu, 75'i tutuksuz, Fethullah Gülen ile birlikte 6'sı firari toplam 129 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Akşehir Cezaevi'nde bulunan tutuklu eski Isparta Valisi Memduh Oğuz ile örgütün 'Isparta il imamı' Osman Demirhan ve aynı cezaevindeki Cabir Doğan, SEGBİS aracılığıyla katıldı. Sabahki duruşmaya SDÜ eski Rektörü Hasan İbicioğlu ve bazı sanıklar cezaevinde açık görüş olduğu için katılmadı.

Duruşmada Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, örgütün şifreli haberleşme programı 'ByLock' raporlarını okudu. Daha sonra ise sanıklara ByLock görüşmeleri hakkında sorular yöneltildi.

SEGBİS'le duruşmaya katılan örgütün sözde 'Isparta il imamı' sanık Osman Demirhan'a, 'Han32' kod adıyla yaptığı 'ByLock' görüşmeleri soruldu. Demirhan, mesajların hepsini incelemediğini ve kendisine gelen mesajlarda adı geçen bazı kişileri tanımadığını öne sürdü.

Tutuklu sanık eski Isparta Valisi Memduh Oğuz'a, "Eski SDÜ Rektörü İbicioğlu ile birlikte FETÖ'nün irtibatlı olduğu bir derneğe giderek konuşma yaptınız mı?" sorusu yöneltildi. Oğuz, valiliği döneminde yüzlerce, binlerce konuşma yaptığını ve bu konuşmalarda il valisinin ne söylemesi gerekiyorsa onu söylediğini aktardı.

MAHKEME BAŞKANI BYLOCK KONUŞMALARINI OKUDU

Duruşmada 'ByLock' konuşmalarını okuyan ve birinde "Allah zalim kişileri yanlışlıkları için hidayete erdirmesin" mesajının yer aldığını belirten Mahkeme Başkanı Hacı Mustafa Yazıcı, "Bu FETÖ'cüler için geçerli" dedi. Başkan Yazıcı, önceki davalarda ve dokümanlarda şirk koşan rüyalar, terör örgütü elebaşını peygamberden üstün tutan mail ve mesajlar, hükümet yetkililerini kötüleyen yorumların yer aldığını kaydetti.

MAHKEME BAŞKANINDAN TEPKİ

Duruşmada sanıkların terör örgütü üyesi olmadıklarını ve devlete karşı kanun dışı hiçbir girişimlerinin olmadığını söylemeleri üzerine Mahkeme Başkanı Yazıcı, "Terör örgütü üyesi olmak, yalnızca PKK'lılar gibi çatışmak değildir. Terör faaliyeti denildiği zaman, 5 bin yıllık tarihi bulunan Türk devletini yıkmak için yapılan tüm girişimlerdir. FETÖ ihaneti Hasan Sabbah'tan sonra tarihin en büyük ikinci ihanetidir" diyerek sanıklara tepki gösterdi. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta'da Fetö Davasında, Mahkeme Başkanından Sanıklara Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Isparta-Antalya Karayolu'nda trafik kazası: 1 ölü
    14:01 Isparta-Antalya Karayolu'nda trafik kazası: 1 ölü

    Isparta-Antalya Karayolu Bucak Karacaören mevkiinde meydana gelen trafik kazasında, otobüs ile otomobil çarpışması sonucu 1 kişi hayatını kaybetti. Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

  • Antalya'da Yarın Yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi
    14:01 Antalya'da Yarın Yapılacak Dünya Yürüyüş Şampiyonası Basın Toplantısı Gerçekleştirildi

    Antalya'da yarın gerçekleştirilecek Dünya Yürüyüş Şampiyonası öncesi basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, World Athletics (WA) Üst Yöneticisi Jon Ridgeon, eski sporcu Robert Korzeniowsk ve milli atletler katıldı. Şampiyona, 52 ülkeden 431 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilecek ve olimpiyat kotaları dağıtacak en büyük organizasyon olacak.

  • Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi
    13:59 Kars Harakani Havalimanı'nda Mart ayında 46 bin 846 yolcuya hizmet verildi

    DHMİ Genel Müdürlüğü, Kars Harakani Havalimanı'nın 2024 yılı Mart ayına ait hava yolu uçak, yolcu ve yük istatistiklerini açıkladı. Mart ayında Kars Harakani Havalimanı'nda iç hat yolcu trafiği 46 bin 846 olarak gerçekleşti. Ayrıca, iç hatlarda 349 uçak iniş-kalkış yaparken, toplamda 409 ton yük taşındı. 2024 yılının ilk 3 ayında ise Kars Harakani Havalimanı'nda toplamda 163 bin 102 yolcu, bin 019 uçak ve bin 578 ton yük trafiği kaydedildi.

  • Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi
    13:58 Kırıkkale'de Şiddetli Rüzgar Nedeniyle Otomobile Ağaç Devrildi

    Kırıkkale'de Ziya Gökalp Caddesi'nde şiddetli rüzgarın etkisiyle park halindeki bir otomobilin üzerine ağaç devrildi. Otomobilde hasar meydana geldi ve itfaiye ekipleri olay yerine gelerek ağacı keserek yolu trafiğe açtı.

  • Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj
    13:57 Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'dan çocuklara ilham dolu mesaj

    Alper Gezeravcı, TBMM'nin açılışının 104. yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde yaptığı açıklamalarda, çocuklara ilham kaynağı olmaktan gurur duyduğunu ve Türkiye'nin geleceğinin çocuklarla şekilleneceğini belirtti. Gezeravcı, Atatürk'ün vizyonuyla yürünecek yollara işaret etti ve devletin güçlü iradesiyle hedeflere ulaşma konusundaki kararlılığını vurguladı.

  • Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi
    13:57 Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar'a iş çizmesi hediye edildi

    Aziziye Belediye Başkanı Emrullah Akpunar, Yeniden Refah Partisi Aziziye İlçe Teşkilatı tarafından iş çizmesi hediye edildi. Başkan Akpunar, Aziziye için seferber olacaklarını belirtti.


Advertisement