Isparta'da Orman Haftası Etkinlikleri - Son Dakika
Yerel

Isparta'da Orman Haftası Etkinlikleri

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Gönen ilçesine bağlı Senirce köyünde fidan dikim töreni düzenlendi.

22.03.2012 17:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Orman Bölge Müdürlüğü tarafından Gönen ilçesine bağlı Senirce köyünde fidan dikim töreni düzenlendi.

Kağnı Deresi mevkisinde düzenlenen etkinliğe Isparta Vali Yardımcısı İzzet Ercan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Gönen Kaymakamı Mehmet Keklik, Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, bazı daire amirleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı İzzet Ercan, yaptığı konuşmada, fidan dikmek kadar ağacı korumanın da büyük önem taşıdığını ifade etti. Önemli olanın dikilen fidanı korumak ve yaşatabilmek olduğunu kaydeden Ercan, "Ağacın sadece kökünde değil, gövdesinde, yaprağında da hayat var. Çiçeğinde, meyvesinde hatta dibindeki otta da hayat var. Yeter ki bunların kıymetini bilelim ve yaşatalım. Fidanı dikmek kolay, o ağacı kesmek hatta yakmak daha kolay" dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, geçen sezon 200 bin fidan diktiklerini söyledi. Fidan dikmeyi kutsal gördüğünü ifade eden Günaydın, "Fidan dikmek hayat, uğur, berekettir, ülkenin geleceği için duadır. Fidan dikelim, diktirelim, Isparta'mıza ve çevremize bu şekilde yararlı olalım düşüncesiyle bugünü çok anlamlı buluyorum" diye konuştu.

Orman Bölge Müdürü Mehmet Sait Yorulmaz, Isparta'da 363 bin hektar ormanlık alanının bulunduğunu belirtti. Yorulmaz, geçen yıldan bu yana 96 bin hektarlık alanda ağaçlandırma ve iyileştirme çalışması yapıldığını kaydetti.

Konuşmaların ardından fidanlar toprakla buluşturuldu.

- ISPARTA

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Isparta'da Orman Haftası Etkinlikleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement