Isparta'da Tarla Günü - Son Dakika
Güncel

Isparta'da Tarla Günü

Isparta\'da Tarla Günü

Isparta’nın Aksu ilçesinde çilek ve örtü altında domates yetiştirilen seralar ile tıbbi aromatik bitkilerin olduğu demonstrasyon bahçelerine tarla günü düzenlendi.

06.09.2017 15:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'nın Aksu ilçesinde çilek ve örtü altında domates yetiştirilen seralar ile tıbbi aromatik bitkilerin olduğu demonstrasyon bahçelerine tarla günü düzenlendi.

Tarla Gününe Eğirdir Kaymakamı ve Aksu Kaymakam Vekili Abdullah Akdaş, Isparta Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Süleyman Demirel Üniversitesi Bitki Koruma Bölümünden Prof. Dr İsmail Karaca, Eğirdir Meyvecilik Araştırma Enstitü Müdürü Dr. Şerif Özongun, Koordinasyon ve Tarımsal Şube Müdürü Fatma Kurt Aydın, Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Ali Bayraklı, Aksu İlçe Müdürü Ayhan Gençtürk ile üreticiler katıldı. Programda, domates, çilek, nane ve lavantanın tanıtımları yapıldı. Domates serasına ve çilek bahçesine gidilerek yetiştiricilikleri ve pazarlanması hakkında teknik personel tarafından bilgi verildi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Tuğrul, Aksu ilçesinde çilek üretiminin 2015 yılında 10 kişi ile 15 dönüm olarak başladığını, bu yıl 55 kişi ile 110 dönüme ulaşıldığını söyledi. Örtü altı yetiştiriciliğinin Aksu'da 2014 yılında 2 kişi ile 5 dönüm olarak başladığını şimdi ise 27 kişi ile 50 dönüme ulaştığını aktaran Tuğrul, örtü altı yetiştiriciliğinde 25 üreticinin domates yetiştiriciliği yaptığını aktardı. - ISPARTA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Isparta'da Tarla Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement