Isparta'daki 130 Sanıklı Fetö/pdy Davasında Beşinci Duruşma - Son Dakika
Güncel

Isparta'daki 130 Sanıklı Fetö/pdy Davasında Beşinci Duruşma

ISPARTA'da geçen Mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 130 sanıklı davanın beşinci duruşmasında Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski rektör yardımcıları ve akademisyenler savunma yaptı.

22.08.2016 21:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ISPARTA'da geçen Mart ayında başlatılan FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Fetullah Gülen'in de aralarında bulunduğu 130 sanıklı davanın beşinci duruşmasında Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) eski rektör yardımcıları ve akademisyenler savunma yaptı.

Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından geçen Mart ayında başlatılan FETÖ/PDY operasyonunun ardından haklarında 'silahlı terör örgütü kurma ve yönetme', 'silahlı terör örgütüne üye olma', 'hukuka aykırı kişisel verileri kaydetme', 'şantaj', 'özel hayatın gizliliğini ihlal', 'resmi belgede sahtecilik', 'zimmet', 'icbar suretiyle irtikap', 'görevi kötüye kullanma', '6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet' ve 'kişisel verileri hukuka aykırı olarak ele geçirmek ve yaymak' suçlamalarıyla dava açılan 52'si tutuklu, 71'i tutuksuz, Fetullah Gülen ile birlikte 7'si firari olarak aranan toplam 130 sanığın yargılandığı davanın beşinci duruşması yapıldı. Isparta 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya 52 tutuklu sanık ile 64 tutuksuz sanık katıldı. Eski Isparta Valisi Memduh Oğuz'un da aralarında bulunduğu 7 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı.

Duruşmada ilk olarak üniversitede rektör danışmanı olarak görev yapan tutuklu Ali Yavuz savunma yaptı. Yavuz, tören ve protokol işleriyle ilgilendiğini ve yaptıklarının üniversitenin internet sayfasında yer aldığını kaydetti. FETÖ'ye finans sağlandığı iddia edilen Yükseköğrenim Sosyal Kalkındırma Eğitim ve Kültür Derneği'ne iyi niyet göstergesi amacıyla üye olduğunu söyleyen Yavuz, üniversitede 'himmet' adı altında para toplanmasından haberdar olmadığını savundu.

Tutuklu sanık SDÜ'nün eski Rektör Yardımcısı Şakir Şahin, FETÖ/PDY üyesi olmadığını savunarak, 7 Haziran 2015 seçimlerinde Ak Parti'den milletvekili aday adayı olduğunu ve 15 Temmuz darbe girişimini lanetlediğini aktardı.

Tutuklu sanık Tarımsal Araştırma ve Uygulama Merkezi eski Müdürü Mustafa Kelen, FETÖ üyeliği suçunu işlemediğini belirterek, örgüt lehine kadrolaşmaya gittiği yönündeki suçlamaları reddetti.

Tutuklu sanık SDÜ Yaşam Boyu Eğitim Merkezi eski Müdürü Orhan Adıgüzel, örgütle bir bağının olmadığını söyledi. Tutuklu işadamları Alper Bayhan ve Salih Sarıkaya ile Atatürk Havalimanı'nda giriş- çıkış tarihlerinin aynı güne denk gelmesinin tesadüf olduğunu ileri süren Adıgüzel, 2 kez ABD'ye gittiğini ve resmi görevli olarak bu ziyaretlerin gerçekleştirdiğini kaydetti.

Tutuklu sanık SDÜ eski Rektörü Hasan İbicioğlu'nun özel kalem müdürlüğü görevinde bulunan tutuklu Süleyman Solmaz, FETÖ/PDY üyesi olmadığını, örgütün 'Isparta il imamı' olduğu öne sürülen Osman Demirhan ile Atatürk Havalimanı'na giriş- çıkış tarihlerinin aynı gün olmasının tesadüf olduğunu kaydetti.

Tutuklu sanık SDÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi eski Başhekim Yardımcısı Murat Yarıktaş, hastanede KPSS puanına göre alımlar yapıldığını ve usulsüzlük olmadığını söyledi. Yarıktaş, örgütün toplantılarına katılmadığını belirterek, rektörlük seçimlerinde etkili olduğu söylenen platformda da yer almadığını öne sürdü.

Savunmaların ardından duruşma yarına erteledi. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta'daki 130 Sanıklı Fetö/pdy Davasında Beşinci Duruşma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement