Isparta Gül ve Halı Festivali Başladı - Son Dakika
Güncel

Isparta Gül ve Halı Festivali Başladı

Isparta Gül ve Halı Festivali Başladı

Isparta'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Gül ve Halı Festivali' kortej geçişiyle başladı.

09.06.2012 18:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da bu yıl 12'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Gül ve Halı Festivali' kortej geçişiyle başladı. Kortej geçişinde izleyenlerin üzerine gül yaprakları serpildi, gül suyu sıkıldı.

Gül ve halı diyarı Isparta'da 12'ncisi düzenlenen 'Uluslararası Gül ve Halı Festivali' Kaymakkapı Meydanı'nda düzenlenen kortej geçidiyle başladı. Şair Ahmet Selçuk İlkan'ın sunumuyla trafiğe kapalı alanda düzenlenen törene Isparta Valisi Memduh Oğuz, Belediye Başkanı MHP'li Yusuf Ziya Günaydın, Ak Parti Milletvekili Recep Özel, Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof.Dr. Hasan İbicioğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin ve vatandaşlar katıldı.

Festivalde konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, sosyo-ekonomik ve kültürel zenginliğine yön verdiği için festivallerin önemli bulduğunu söyledi.

Isparta'nın dünya gül yağı üretiminin yüzde 65'ini sağladığını belirten Başkan Günaydın, "Isparta, Türkiye'nin gül bahçesi. Türkiye'nin gül başkenti olan Isparta'yı dünya gül başkenti yapmak için çabalıyoruz. Bunun için gül heykelleri yaptık" dedi.

Konuşmaların ardından Bulgaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile değişik illerden gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileri sunuldu. Kaymakkapı Meydanı'ndaki program kortej geçişiyle sona erdi. Programın yapıldığı cadde ve sokaklara gül yaprakları serpildi ve gül suyu döküldü.

Isparta Gül ve Halı Festivali, yarın Emel Sayın'ın vereceği konserle sona erecek. - Isparta

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Isparta Gül ve Halı Festivali Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement