İsrail Başbakanı, İran'ın nükleer faaliyetleri konusunda "dünyaya yalan söylediğini" savundu - Son Dakika
Güncel

İsrail Başbakanı, İran'ın nükleer faaliyetleri konusunda "dünyaya yalan söylediğini" savundu

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İran'ın, nükleer enerji programı konusunda "dünyaya yalan söylediğini" ileri sürdü.

31.05.2022 14:28  Güncelleme: 15:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İran'ın, nükleer enerji programı konusunda "dünyaya yalan söylediğini" ileri sürdü.

Bennett, İsviçre'nin Davos kasabasında düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu'nda (WEF) konuşan İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan'ın İsrail'i kastederek, "Maalesef, Siyonistler çok fazla yalanlar yayıyorlar." ifadelerine karşı görüntülü bir mesaj yayınlayarak iddialara cevap verdi.

Mesajında ellerinde bazı kağıtlar tutarak konuşan Bennett, "Yalanlar mı yayıyoruz? Hadi ama, işte burada yalanlarınızın kanıtını ellerimde tutuyorum." dedi.

Bennett, "Görüyorsunuz, İran, Atom Ajansı'na (Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı) ait gizli belgeleri çaldıktan sonra, bu bilgileri Atom Ajansı'nın nelere ulaşmayı umduğunu öğrenmek için kullandı. Daha sonra uydurma hikayeler ürettiler ve nükleer incelemelerden paçayı kurtarmak için kanıtları sakladılar." ifadelerini kullandı.

İsrail Başbakanı, elindeki kağıtları işaret ederek, "Peki bunu nasıl biliyoruz? Çünkü birkaç yıl önce İran'ın aldatmacalı planına el koyduk. ve tam burada, benim ellerimde." diye konuştu.

Bennett, şöyle devam etti:

"İşte İran İstihbarat Bakanlığı'nın mührü ile işaretlenmiş Farsça dilinde yüzlerce sayfa. Belgelerde üst düzey İranlı yetkililerin el yazısıyla yazılmış bazı notlar bile var. Bunun gibi, dönemin savunma bakanı tarafından Fahrizade'ye yazılmış. Şöyle yazıyor: 'Er ya da geç (Atom Ajansı'na atıfta bulunarak) bize soracaklar ve onlar için kapsamlı bir hikaye uydurmamız gerekecek.'

Görüyorsunuz, uydurma bir hikayeden bahsediyor. İşte o uydurma hikaye burada. İran dünyaya yalan söyledi, İran şu anda da dünyaya yine yalan söylüyor ve dünya İran'ın hesap vermeden kaçamayacağından emin olmalı."

İran Dışişleri Bakanı Abdullahiyan, 26 Mayıs'ta WEF kapsamında kendisine, İran'ın UAEA'ye (Uluslararası Atom Enerjisi Ajansı) ait belgeleri ele geçirdiği iddialarına yönelik sorulan bir soruya verdiği yanıtta, "Maalesef, Siyonistler çok fazla yalanlar yayıyorlar." ifadelerini kullanmıştı.

İsrail Başbakanı, İran\'ın nükleer faaliyetleri konusunda "dünyaya yalan söylediğini" savundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Başbakanı, İran'ın nükleer faaliyetleri konusunda 'dünyaya yalan söylediğini' savundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement