İsrail'deki Hristiyanlar, Doğu Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi'nde "Kutsal Cuma" töreni düzenledi - Son Dakika
Güncel

İsrail'deki Hristiyanlar, Doğu Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi'nde "Kutsal Cuma" töreni düzenledi

İsrail\'deki Hristiyanlar, Doğu Kudüs\'teki Kıyamet Kilisesi\'nde "Kutsal Cuma" töreni düzenledi

İsrail'deki Hristiyanlar tarafından işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi'nde, Hazreti İsa'nın çarmıha gerildiği gün olduğuna inanılan "Kutsal Cuma" töreni düzenlendi.

14.04.2023 19:08  Güncelleme: 19:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'deki Hristiyanlar tarafından işgal altında bulunan Doğu Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi'nde, Hazreti İsa'nın çarmıha gerildiği gün olduğuna inanılan "Kutsal Cuma" töreni düzenlendi.

Yerli ve yabancı yüzlerce Hristiyan, Hazreti İsa'nın çarmıha gerildiği gün olduğuna inanılan "Kutsal Cuma" merasimine katılmak için Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesine geldi.

Hristiyanlar taşıdıkları dev haçlarla dualar eşliğinde Eski Şehir'deki "Çile yolunu" yürüdü.

Öte yandan, on binlerce Hristiyan, yarın İsrail'in kısıtlamalarının gölgesinde Kıyamet Kilisesi'nde yapılacak olan ve kiliselerin en büyük kutlamalarından biri olarak bilinen "Kutsal Cumartesi" kutlamalarına katılmaya hazırlanıyor.

Kudüs'teki Kiliseler Komisyonu, 12 Nisan'da yaptığı yazılı açıklamada, İsrail polisinin Kutsal Cumartesi kutlamalarına katılıma gerekçesiz bir şekilde kısıtlama getirdiğini duyurmuştu.

Komisyon, Kıyamet Kilisesi'nde düzenlenecek ayine katılımın 1800 kişiyle sınırlanmak istendiğini bildirmişti.

Hristiyanlarca "Paskalya Arifesi" şeklinde de isimlendirilen Kutsal Cumartesi, Hazreti İsa'nın çarmıha gerildikten sonra yeniden dirilişini ifade eden Paskalya Bayramı'nın öncesinde kutlanıyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'deki Hristiyanlar, Doğu Kudüs'teki Kıyamet Kilisesi'nde 'Kutsal Cuma' töreni düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement