İsrail Dışişleri Bakanı Liberman, Bulgaristan'da - Son Dakika
Güncel

İsrail Dışişleri Bakanı Liberman, Bulgaristan'da

Bulgaristan'a bir günlük resmi ziyarette bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Avgidor Liberman, "İkili ilişkilerimiz mükemmel düzeyde gelişiyor" dedi.

27.03.2014 23:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bulgaristan'a bir günlük resmi ziyarette bulunan İsrail Dışişleri Bakanı Avgidor Liberman, "İkili ilişkilerimiz mükemmel düzeyde gelişiyor" dedi.

İçişleri Bakanı Tzvetlin Yovçev'in davetlisi olarak ülkeye gelen Liberman, Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev tarafından kabul edildi. Liberman, daha sonra Başbakan Plamen Oreşarski, Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Tzvetlin Yovçev ve Dışişleri Bakanı Kristiyan Vigenin ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Bulgaristan ve İsrail'in ikili ilişkilerine dinamizm katacak yeni projeler geliştirileceği, iki ülkenin hükümetlerinin 2014 yılının ikinci yarısında hükümetler arası toplantıda bir araya gelecekleri ve bu toplantıda karşılıklı ekonomik ilişkilerin ön planda olacağı belirtildi.

Açıklamada ayrıca Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rosen Plevneliev'in, İsrail'in bilişim, sağlık ve biyoteknoloji alanlarında sahip olduğu deneyimleri Bulgaristan'daki muhatapları ile paylaşmasını istediği aktarıldı.

Açıklamaya göre, Bulgaristan'ın komşu ülkeleri ile enerji aktarım ağlarını geliştirmekte olduğunu ifade eden Plevneliev, bu alanın İsrail ile ilişkilerin geliştirilmesinin önünde yeni fırsatlar yarattığını vurguladı.

Hükümet Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada ise Başbakan Plamen Oreşarski'nin, Bulgaristan ile İsrail arasıdaki ekonomik ilişkilerin büyük bir gelişim potansiyeline sahip olduğunu vurguladığı bildirildi.

"İsrail ile daima ilişkilerimiz mükkemmel olmuştur" diyen Oreşarski, yine de iki ülkenin önündeki fırsatları da değerlendirmek zorunda olduklarını belirtti.

Açıklamada, İsrail Dışişleri Bakanı Liberman'ın iki ülkenin iş birliğini geliştirebileceği en önemli alanlardan birinin ekonomi olduğunu, Bulgaristan'ın İsrail'in tarım sektöründe kullandığı teknolojilerin ve bu alandaki yatırımların teşfiğinden yararlanabileceğini belirttiği ifade edildi.

Bulgaristan Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Tzvetlin Yovçev'in Liberman ile görüşmesinin ardından basına yapılan açıklamada da Ortadoğu barış süreci ve İsrail ile Filistin arasındaki görüşmeleri yoğunlaştırma olanaklarının ele alındığı belirtildi.

Görüşmede iki ülke arasında güvenlik alanındaki stratejik iş birliğinin ele alındığı, iki bakanın karşılıklı diyaloğun bu iş birliğe ivme kazandırdığı konusunda mütabık kaldıkları ve terörizmle mücadele alanındaki ortak çalışmaların daha da geliştirilmesi gerektiğini ifade ettikleri vurgulandı.

Açıklamada ayrıca Yovçev'in, Liberman'la Suriye ve Ukrayna'daki gelişmeler konusunda ülkesinin izlenimlerini paylaştığı, Bulgaristan'ın maruz kaldığı sığınmacı akını konusunda yaşadığı sorunları aktardığı ve İsrail'den olası çözümlere ilişkin deneyimlerini kendileriyle paylaşmasını istediği bildirildi.

Son resmi görüşmesini Dışişleri Bakanı Kristiyan Vigenin ile yapan İsrail Dışişleri Bakanı Avgidor Liberman, toplantının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, iki ülke arasındaki ilişkilerin olumlu geliştiğini kaydetti.

Liberman, "Son yıllarda Bulgaristan ile İsrail arasındaki ilişkiler son derece derinleşti, iyileşti ve yoğunlaştı" dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı Liberman, Bulgaristan\'da
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail Dışişleri Bakanı Liberman, Bulgaristan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement