İsrail Doğu Akdeniz'de Doğalgaz Sahaları Açmak İstiyor - Son Dakika
Sektörel

İsrail Doğu Akdeniz'de Doğalgaz Sahaları Açmak İstiyor

İsrail ve Yunanistan gözünü Gazze açıklarındaki zengin enerji kaynaklarına dikti.

27.06.2018 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail ve Yunanistan gözünü Gazze açıklarındaki zengin enerji kaynaklarına dikti. İsrail'in talebiyle Yunan şirketleri bölgede doğalgaz sahaları açmaya hazırlanıyor.

İşgalci İsrail yıllardır Gazze'ye denizden ve karadan korkunç bir abluka uyguluyor. Abluka nedeniyle en temel insani ihtiyaçlardan bile yoksun kalan Filistinliler, açlık ve hastalıklarla boğuşuyor. Abluka ve ambargonun altından Gazze kıyılarındaki zengin doğalgaz kaynakları çıktı. Doğu Akdeniz'de Yunanistan ve Kıbrıslı Rumlarla doğalgaz aramaları yapan İsrail bu kez gözünü bu kaynaklara dikti.

İsrail, uluslararası tepkileri önlemek için devreye Yunanistan'ı soktu. İsrail'de yayımlanan ekonomi gazetesi TheMarker, Yunanistan enerji şirketi Energean'ın, Gazze Şeridi kıyılarında doğalgaz sahaları açmak için Filistin yönetimiyle görüşmelere başladığını öne sürdü. Gazeteye konuşan kaynaklar, İsrail Enerji Bakanlığı'nın görüşmeleri yakından takip ettiğini kaydetti.

Bu arada İsrail, söz konusu doğalgaz kaynaklarını yağmalamak amacıyla Gazze'ye ambargo şantajı yapmaya başladı. Savunma Bakanı Avigdor Liberman, Hamas'ın elindeki İsrail askerlerini iade etmesi durumunda Gazze Şeridi'nde yaşanan insani krizin hafifletilmesi için Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde liman inşa edebileceklerini söyledi. Söz konusu limanın İsrail kontrolünde olacağı ifade edildi.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel İsrail Doğu Akdeniz'de Doğalgaz Sahaları Açmak İstiyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement