İsrail'e Destek Yürüyüşü Sakin Geçti - Son Dakika
Politika

İsrail'e Destek Yürüyüşü Sakin Geçti

Kopenhag'da İsrail taraftarları tarafından düzenlenen yürüyüşte beklenilen olaylar çıkmadı.

16.08.2014 23:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kopenhag'da İsrail taraftarları tarafından düzenlenen yürüyüşte beklenilen olaylar çıkmadı. Sakin geçen yürüyüşe katılan Türk asıllı siyasetçi Yıldız Akdoğan, yürüyüşün dostluk, tolerans ve diyalog için düzenlendiğini söyledi.(SNA)

KOPENHAG'da Ortadoğulu Müslümanların yoğun yerleşim bölgesi Norrebro semtinde düzenlenen İsrail'i destek yürüyüşü sakin geçti. Yürüyüşü düzenleyenlerin, neden Müslümanların yoğun yerleşim bölgesini tercih ettikleri sorusu sorulurken, bazı medya mensupları, Norrebro semtinde Müslümanlar, özellikle Filistinlilerin çokluğuna dikkat çekerek, yürüyüşün daha çok provokasyon amaçlı olduğunu öne sürdüler. Ancak Müslüman göçmenlerin sağduyulu davranışı nedeniyle olay çıkmadı. Yürüyüşe, Kopenhag Belediye Meclisi üyesi Sosyal Demokrat Yıldız Akdoğan, Sosyalist Halk Parti Milletvekili Lisbet Beck Poulsen ve Radikal Parti Belediye Meclisi Üyesi Tomy Petersen de katılarak birer konuşma yaptılar. Bir konuşma yapan Yıldız Akdoğan şehirde herkese yer olması, etnik ve dini köken bakılmaksızın herkesin yan yana yaşaması gerektiğini söyledi. Akdoğan, Norrebro semtinde düzenlenen yürüyüşün provokasyon amaçlı olmadığını, insanların bir arada dostça yaşayabileceğini göstermek için düzenlendiğini söyledi. Diğer iki politikacı da toleransın önemine değindiler.

Click here to view the video on YouTube.

Akdoğan SNA'ya yaptığı açıklamada ise "Norrebro tanınmış bir semt. Burada çok sayıda vatandaşımız ve göçmen var. Burada herkesin hürce dolaşabileceğini ve istediği gibi davranabileceğini, bu semtin belirli bir kesime ait bölge olmadığını vurgulamak istedik."dedi. Akdoğan Cumhurbaşkanlığı seçimi sonuçları için "Cumhurbaşkanını halk seçti saygı göstermek gerekir, her rejim için zaman, zaman değişim iyidir. Türkiye'de bir değişim olması gerekiyordu ama halk böyle istedi saygı göstermek gerekir"dedi.

Norrebro semtinden, göllere kadar yürüyen yaklaşık 700 kişi, ellerinde Danimarka bayrakları ve "herkese yer var, Yahudilere de" Gaza'daki olaylar Danimarka'ya zarar vermemeli" yazılı pankartlar taşıdılar. Yürüyüş sırasında yol kenarlarındaki bazı Filistinliler, bayraklarının renginde atkılar açarak, İsrail'i eleştiren sloganlar attılar. Çok sıkı güvenlik önlemleri alınan yürüyüş boyunca bazı sivil polisler, yürüyüşçülere tepki gösteren Filistinlileri uçaklaştırarak kimlik kontrolü yaptılar. Çevik kuvvet ekipleri ara sokaklarda güvenlik tedbiri aldı, yazlık giysili polisler ise yürüyüşe katılanlara eskort ettiler. Yürüyüşün sonunda tekrar konuşma yapan Yıldız Akdoğan katılımcılara teşekkür ederek, toleransın en güzel örneğinin sergilendiğini söyledi. Lisbet Beck Poulsen kendisine sürekli, yürüyüş için   neden Norrebro semti seçildiği sorusunun yöneltildiğini belirterek "çünkü Norrebro semti dini sembol çeşitliliği, yaşayan insanların çeşitliliği açısından en zengin semt. Yürüyüş boyunca bir çok insan bize el salladı ve Yıldız Akdoğan'ın söylediği gibi insanlar diyalog ve Toleranstan yana olduklarını gösterdiler"dedi.

Kaynak: Scandinavianagency.com

Son Dakika Politika İsrail'e Destek Yürüyüşü Sakin Geçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement