İsrail Esad'a Ömür Biçti - Son Dakika
Dünya

İsrail Esad'a Ömür Biçti

İsrail Esad\'a Ömür Biçti

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Esad rejimi için çok çarpıcı bir analizde bulundu.

02.01.2012 16:19  Güncelleme: 10:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad rejiminin günlerinin sayılı olduğunu ve Esad ailesinin iktidarda kalacağı sürenin "birkaç haftayı geçmeyeceğini" belirtti.

Ehud Barak, Parlamento Savunma ve Dışişleri Komisyonunda yaptığı konuşmada,"Esad ailesinin, Suriye'de iktidarda birkaç haftadan fazla kalamayacağını" söyledi.

Komisyonun sözcüsüne göre, Barak ayrıca "Beşşar Esad'ın iktidardan devrilmesinin ertesi günü neler olacağını mevcut durumda öngörmenin imkansız olduğunu" belirtti.

Barak daha önce de Beşşar Esad'ın devrilmesinin Ortadoğu için büyük bir şans olacağını söylemişti.

Suriye'deki Gözlemci Sayısı Artırılacak

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El Arabi, Arap Birliği ile Suriye arasında imzalanan protokol gereğince şiddetin sona erdirilmesi için Suriye'deki gözlemci sayısının gelecek günlerde 70'ten 100'e çıkarılacağını söyledi.

Mısır'ın başkenti Kahire'de basın toplantısı düzenleyen Nebil El Arabi, Suriye'de sivillere yönelik cinayetlerin devam ettiğini ve keskin nişancıların hala tehlikeli olduğunu kaydederek, Suriye hükümetine protokolle belirlenen yükümlülüklerine uyma çağrısında bulunda.

Askerlerin kentlerden çekilmeye başlamasını ve abluka altındaki bazı yerleşim yerlerine gıda maddelerinin ulaştırılmasını olumlu gelişmeler olarak nitelendiren El Arabi, "Arap Birliği, gelişmeleri daha hızlı takip edebilmek için genel merkezde operasyon masası kurdu" dedi.

Tüm bu gelişmelerin kısa bir süre içerisinde olduğunu belirten El Arabi, gözlemci heyetinin zor şartlarda çalıştığına vurgu yaparak, gözlemci heyetinden mükemmel bir çalışma yapmasının kısa süre içerisinde beklenemeyeceğini ifade etti.

Gözlemci heyetinin gelecek günlerde Arap Birliği'ne detaylı rapor sunacağını anlatan Nebil El Arabi, gözlemci heyeti başkanı General Mustafa El Debi ile ilgili de "Debi iyi bir asker. Sudan hükümeti gözlemci heyeti için Debi'yi aday gösterdiğinde özgeçmişini inceledim ve onun geçmişinde bir şaibe olmadığını gördüm" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Dünya İsrail Esad'a Ömür Biçti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement