İsrail'in Filistinlilere Yönelik Gözaltıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Filistinlilere Yönelik Gözaltıları

İsrail\'in Filistinlilere Yönelik Gözaltıları

İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki El-Emari Mülteci Kampı'nda 8 kişilik bir ailenin tüm fertlerini gözaltına aldığı belirtildi.

03.11.2016 11:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail güçlerinin Batı Şeria'daki El-Emari Mülteci Kampı'nda 8 kişilik bir ailenin tüm fertlerini gözaltına aldığı belirtildi.

AA muhabirine konuşan Ramallah'taki Emari Mülteci Kampı Hizmet Komitesi Başkanı Taha el-Bis, "İsrail güçleri, sabah erken saatlerde kampı bastı ve Zühdi Zeyb, eşi ve çocuklarının yaşadığı evi kuşattı." dedi.

Bis, 8 kişilik ailenin tüm fertlerinin gözaltına alınarak bilinmeyen bir yere nakledildiğini, gözaltı sebeplerine ilişkin de bilgi verilmediğini ifade etti.

Baskın sırasında kamptaki gençlerin, İsrail askerlerine taş ve molotof kokteyli atarak tepki gösterdiğini aktaran Bis, askerlerin ise göz yaşartıcı gazın yanı sıra gerçek ve plastik mermi kullanarak karşılık verdiğini, atılan gaz sebebiyle bazı Filistinli gençlerin boğulma tehlikesi geçirdiğini kaydetti.

23 Filistinli daha gözaltında

Öte yandan İsrail güçlerinin sabah erken saatlerde Batı Şeria'da başka adreslere de operasyon düzenlediği bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, Nablus, El Halil, Beytüllahim ve Kalkiliye kentlerinde yapılan baskınlarda "şiddet olaylarına karıştıkları gerekçesiyle aranan" 23 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Açıklamada, operasyonların yapıldığı adreslerde çok sayıda mermi ve mühimmat ele geçirildiği ifade edildi.

İsrail güçleri çeşitli gerekçelerle hemen her gün Filistinlilere yönelik operasyonlar düzenliyor. Filistin makamlarının verilerine göre İsrail'deki hapishanelerde yaklaşık 7 bin Filistinli bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Filistinlilere Yönelik Gözaltıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement