İsrail'in Gazze'deki Katliamına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'deki Katliamına Tepkiler

CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve bu duruma karşı çıkan Filistinlilerin İsrail askerleri tarafından katledilmesini kınadı.

16.05.2018 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Bilecik İl Başkanı Metin Yaşar, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve bu duruma karşı çıkan Filistinlilerin İsrail askerleri tarafından katledilmesini kınadı.

Yaşar, yaptığı yazılı açıklamada, Filistin'de yaşananların büyük bir katliam ve insanlık dramı olduğunu, binlerce masum Filistinlinin yaralandığı 60 kişinin hayatını kaybettiği insanlık dışı saldırıyı lanetlediğini kaydetti.

Dramın en önemli sebebinin Filistin sorununun çözümsüzlüğü olduğunu savunan Yaşar, şunları ifade etti:

"Başta ABD olmak üzere büyük güçlerin hesapsız politikaları ve İsrail'in gaddar tutumudur. Filistin sorunu çözülmeden Ortadoğu'da yaşanan sorunların çözülmesi imkansızdır. İsrail Filistin halkının meşru temsilcileri ile müzakere ederek sorunları çözmek yerine masumları öldürmeyi tercih ediyor. ABD Büyükelçilik binasının İsrail Devletinin 70. Kuruluş yıl dönümünde Kudüs'te açılmış olması büyük bir provokasyondur. ABD'yi bu yanlış politikasını terk etmeye İsrail'i ise masum sivillere yönelik katliam politikalarını son vermeye çağırıyoruz. CHP olarak Filistin sorunun çözüm zemininin başkenti Doğu Kudüs olacak şekilde 1967 sınırlarına göre kurulmuş egemen Filistin Devletiyle İsrail'in güvenlikli sınırlar içinde yan yana barış içinde yaşaması olduğunu vurguluyoruz. ABD ve İsrail'in yanlış politikalarına karşı tüm dünyada yükselen kınama mesajları somut bir sonuç doğurmamaktadır. Filistin halkının yaşadığı insani dram devam ediyor. Filistin halkına yapılan zulüm bir insanlık suçudur."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'deki Katliamına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement