İsrail'in Gazze'deki Katliamına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'deki Katliamına Tepkiler

ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamı, Vezirköprü ilçesinde protesto edildi.

18.05.2018 15:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail'in Gazze sınırında Filistinlilere yönelik katliamı, Vezirköprü ilçesinde protesto edildi.

Cuma namazının ardından Köprülü Mehmet Paşa Camisi avlusunda toplanan kalabalık, İsrail ve ABD aleyhine slogan attı.

AK Parti Vezirköprü İlçe Başkanı Mehmet Kurt, burada yaptığı konuşmada, kadim şehir Kudüs ve ilk kıble Mescid-i Aksa'nın yıllardır İsrail'in işgali altında olduğunu söyledi.

İşgalin sonucu olarak Kudüs'ün İsrail ve yardakçıları tarafından başkent ilan edildiğini belirten Başkan Kurt, "Bu menfur kararı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz. Alınan karar uluslararası hukuka da aykırıdır ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğuracak niteliktedir.

Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımadık ve asla tanımayacağız." diye konuştu.

Başta Filistin olmak üzere Suriye'de, Mısır'da, Doğu Türkistan'da, Myanmar'da zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurla mücadele eden Müslümanların direnişlerinde yalnız olmadıklarını dile getiren Kurt, "Müslümanlar ancak kardeştirler' ayetini ete kemiğe büründürdüğümüzü haykırmak için toplandık." ifadesini kullandı.

Protesto gösterisine, Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdulkadir Fişekçi, kurum ve kuruluşların müdürleri, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'deki Katliamına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement