İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi

Bursa, Balıkesir ve Yalova'da Cuma Namazlar'ı sonrası toplanan gruplar, saldırılara tepki gösterdi Cami bahçelerinde, saldırılarda yaşamını yitiren Filistinliler için gıyabi Cenaze Namazları da kılındı.

11.07.2014 16:52  Güncelleme: 15:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze saldırıları, Bursa, Balıkesir ve Yalova'da Cuma Namazlar'ı sonrası toplanan gruplar tarafından protesto edildi. Bu kentlerde, saldırılarda ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazları da kılındı.

Bursa'da, Ulu Cami bahçesinde kılınan gıyabi Cenaze Namazı'na, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Öztürk, Bursa İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Derneği Başkanı Hüseyin Kaptan, Memur-Sen İl Temsilcisi Numan Şeker ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Caminin başimamı Zekeriya Şekerci, namaz öncesi yaptığı konuşmada, zalimlerin zulmünün devam ettiğini, ramazan ayında bütün imkansızlıklara rağmen geceleri sahur yapan Filistinli ailelerin, bombalarla şehit edildiğini söyledi.

Namaz sonrası Orhangazi Parkı'nda toplanan ve dövizler taşıyan Bursa Gönüllü Kuruluşlar Platformu üyeleri, İsrail aleyhine slogan attı.

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Şeker, Gazze'deki Müslümanların, saldırılar nedeniyle sahurlarını İsrail'in bombaları, iftarlarını ise şehadetle yaptığını söyledi.

İsrail'in 3 günde 500 tondan fazla bombayla ölüm yağdırdığı Gazze'de şehit olan Filistinlilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen Şeker, "Filistin'de yaşanan bu dramın, günümüz insanlarının gündemini bir futbol maçı kadar bile meşgul etmemesi karşısında herkesin kendisini vicdanında sorgulaması gerekir. İsrail'in zulmüne karşı son nefesine kadar ayakta duruşuyla Filistin'in sembolü olan Şeyh Ahmet Yasin'in, ümmetin suskunluğunu Allah'a şikayeti asla unutulmamalıdır" dedi.

Bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı.

Balıkesir

Balıkesir'de faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleriyle bir grup vatandaş, Zağnos Paşa Camisi bahçesinde toplandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genç Gönüllüleri tarafından önce musalla taşına Filistin bayrağı konuldu. Daha sonra Gazze'de yaşamını yitirenler için gıyabi Cenaze Namazı kılındı.

Gönüllülerden Ali Yılmaz, namaz sonrası grup adına yaptığı açıklamada, Müslümanlara zulümlerin tarihin her döneminde görüldüğünü söyledi.

Bu durumun gerek Filistin gerekse başka İslam coğrafyalarında sürdüğünü dile getiren Yılmaz, şöyle konuştu:

"Nerede bir Musa çıksa karşısında firavun, nerede bir İbrahim çıksa karşısında nemrut, nerede bir Muhammedi duruş çıksa karşısında Ebu Cehiller, Ebu Lehebler ve niceleri türemiştir. Bu durum asla ve asla inancımıza engel teşkil etmediği gibi biz Müslümanların mücadele azmini kırmamıştır, kırmayacaktır. Çünkü biliyoruz ki insanlar, imtihandan geçirilmeden, sadece 'İman ettik' demekle bırakılmayacak. Zulüm yapanlar, tabiatları gereği üzerine düşeni yapıyor. Gözleri ve kalpleri hakikate kapalı olduğu müddetçe de zulümleri sürdürecekler. Bizler de üzerimize düşeni yapacağız. Yeryüzünde kan durmadıkça, insan hak ve hürriyetleri tam anlamıyla tüm dünyaya egemen olmadıkça direneceğiz."

Grup, bir süre tekbir getirip slogan attıktan sonra dağıldı.

Yalova

Yalova Gönüllü Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Sözcüsü Hacı Ömer Anlayışlı, Merkez Cami bahçesinde toplanan grup adına yaptığı açıklamada, Filistin topraklarının kan ağladığını söyledi.

İsrail'in ortada hiçbir neden yokken mazlumları öldürdüğünü ifade eden Anlayışlı, şöyle konuştu:

"Gazze, halihazırda uzun zamandır dünyanın en büyük açık hava hapishanesi konumunda. Son zamanlarda ise Mısır'da meydana gelen askeri darbenin ardından Gazze'nin dünyaya açılan kapısı olan tünellerin büyük bir kısmı kapatıldı. Gazze, iyice bir çıkmazın içine girdi. Bunun üstüne bir de İsrail işgal rejiminin Gazze'ye yönelik askeri operasyona başlaması, zaten büyük bir dramın yaşandığı Gazze'yi ramazan ayında daha zor şartlara sevk etti. İnsanlar açlıkla mücadele etmeye çalışıyor. Gazze halkı, iftar ve sahurda yemek bulmanın derdine düşmüş durumda. Kendisine hiçbir yaptırım uygulanamayan, dünyanın şımarık çocuğu İsrail, dünyanın bu sessizliğinden de güç alarak mübarek ramazan ayında bir yanda Gazze halkına bombalar yağdırıyor, öbür yanda Kudüs'teki imha operasyonlarına devam ediyor."

Anlayışlı, Gazze'de yaşanan vahşet karşısında başta Türkiye olmak üzere İslam dünyasına harekete geçme ve saldırıların durdurulması konusunda uluslararası baskı oluşturma çağrısında bulundu.

Grup, Gazze'de ölenler için gıyabi Cenaze Namazı kılıp dua ettikten sonra dağıldı. - Bursa

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze Saldırılarının Protesto Edilmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement