İsrail'in Gazze Saldırısı - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze Saldırısı

İsrail\'in Gazze Saldırısı

Sırbistan'da yaşayan Filistinliler, başkent Belgrad'daki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak ülkelerine destek gösterisi yaptı.

22.11.2012 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sırbistan'da yaşayan Filistinliler, başkent Belgrad'daki Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak ülkelerine destek gösterisi yaptı.

Çoğunluğunu ülkede yaşayan Filistinlilerin oluşturduğu grup, Sırbistan halkına Filistinlilere verdikleri destek ve gösterdikleri dayanışmadan dolayı teşekkür etti. Destek gösterisini düzenleyen organizatörler sembolik olarak Cumhuriyet Meydanı'ndaki Knez Mihailo heykelinin etrafını Filistin bayrağı ile sararken, katılımcılar Sırbistan ve Filistin bayrakları ile destek mesajlarının yer aldığı pankartlar taşıdı.

Gösterilere katılan Filistin'in Belgrad Büyükelçisi Muhammed Nabhan, burada yaptığı açıklamada, Filistin ile İsrail arasında sağlanan ateşkesin devamlı olacağı umudunu taşıdığını söyledi.

"Ateşkesin amacı, çatışmaları sona erdirip sonrasında hiçbir şey yapmamak değil" diyen Nabhan, bunun Filistin krizini tüm yönleriyle çözüme kavuşturmasını umut ettiğini belirtti. Büyükelçi Nabhan, yapılan görüşmeler neticesinde Filistin'in 60'lı yıllardaki sınırlarına göre tanınacağını ifade etti.

Filistin'e destek gösterisine katılan Deyan Gaşiç isimli Sırbistanlı Yahudi ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yahudi olmasına rağmen İsrail'in izlediği politikaları desteklemediğini belirtti.

Katılımcılar, gösteri kapsamında oluşturulan "Barış Kutusu"na Filistin halkına destek mesajları bıraktı.

Muhabir: Medin Haliloviç- Kayhan Gül

Yayıncı: Serkan Fidan - BELGRAD

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement