İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Saldırılar Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Saldırılar Protesto Edildi

İsrail\'in Gazze\'ye Düzenlediği Saldırılar Protesto Edildi

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar Fatih Camisi'nde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yüzlerce kişi tarafından Saraçhane Hava Şehitleri Parkı'nda düzenlenen yürüyüşle protesto edildi.

18.11.2012 15:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar Fatih Camisi'nde toplanan çeşitli sivil toplum kuruluşu üyesi yüzlerce kişi tarafından Saraçhane Hava Şehitleri Parkı'nda düzenlenen yürüyüşle protesto edildi. Parkta, Grup Yürüyüş'ün eşliğinde Arapça marşlar söyleyen katılımcılar daha sonra İsrail bayrağı yaktı.

İHH (İnsani Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı), FİDDER (Filistin Dayanışma Derneği) ve ÖZDÜR-DER (Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği) üyesi yüzlerce kişi bugün öğlen saatlerinde Fatih Camii'nde bir araya geldi. Öğlen namazının ardından aralarında çocukların ve Filistinlilerin de bulunduğu grup, "Filistin halkı yalnız değildir, "Kahrolsun İsrail", "Yaşasın küresel intifada" şeklinde slogan attı. "Gazze kuşatması direnişle yıkılacak" yazılı pankart, Suriye ve Filistin bayrakları taşıyan eylemciler, Saraçhaneye doğru yürüyüşe geçti. Fevzipaşa Caddesi'ne çıkan protestocular, tekbir getirerek Saraçhane'deki Hava Şehitleri Parkı'na geldi.

Burada grup adına yapılan açıklamalarda İsrail'in Gazze'ye yasak silahlarla saldırdığına dikkat çekildi. İHH Genel Başkan yardımcısı Hüseyin Oruç, son saldırılarda ölenlerin sayısının 52 olduğu belirtilirken, yaralı sayısının da 520 olduğunu açıkladı.

Grup adına basın açıklaması yapan Muin Naim isimli bir katılımcı, "Türk hükümetini, bakanları parlamento üyelerini ve politikacıları yaralı durumdaki Gazze'yi ziyaret etmeye çağırıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarını Filistin halkına yönelik düşmanca tutumun son bulması konusunda harekete geçmeye çağırıyoruz. Türkiye'deki medya organlarında faaliyet gösteren dostlarımızı insanlık dışı vahşetin bütün ayrıntılarıyla göz önüne serilmesi konusunda üstlerine düşen görevi yerine getirmeye çağırıyoruz. Türkiye'deki tüm halkımızdan Filistin halkına sahip çıkması ve yaralarının sarması için öncülük etmesini istiyoruz" dedi.

Grup Yürüyüş, Arapça marşlar söyleyerek İsrail'i protesto etti. Eylemciler de marşlara eşlik etti. Etkinliğin sonunda ise İsrail Bayrağı yakıldı.

Eylemde ayrıca Suriye halkına da destek mesajı verildi. - İstanbul/ Fatih

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Düzenlediği Saldırılar Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement