İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Gazze'ye Saldırıları

Katar Emiri Şeyh Temim, BM Genel Sekreteri Ban ve Filistin Devlet Başkanı Abbas ile görüştü Emir Temim, BM Genel Sekreteri Ban'a, "İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği savaş suçları için uluslararası acil eylem" çağrısı yaptı.

21.07.2014 03:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamad Al Sani, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun'a, " İsrail'in işlediği savaş suçları" için "uluslararası acil eylem" çağrısı yaptı.

Katar resmi haber ajansı QNA'da yer alan habere göre, Katar Emiri, Ban ile dün yaptığı görüşmede, "İsrail'in Filistinlilere karşı işlediği savaş suçları için uluslararası acil eylem çağrısında" bulundu.

-"Ciddi insani sorunlar doğuracak"-

Görüşmede BM Genel Sekreteri Ban da Emir Temim'e, Gazze'de yaşananları sonlandıracak ateşkes için uluslararası toplumun çabalarından bahsetti.

Katar Emiri, uluslararası toplumu, "Gazze'ye uygulanan adaletsiz kuşatmanın sona ermesi için ahlaki ve hukuki sorumluluklarını yerine getirmeye" çağırdı.

Dünyayı, Filistin halkını koruyarak şerefiyle yaşamasına katkı sağlamaya çağıran Temim, "Uluslararası toplumun, Filistinlilere karşı işlenen suçları sonlandırmadaki başarısızlığı, ciddi insani sonuçlar doğuracaktır" ifadesini kullandı.

-"Uluslararası güçler mesuliyetini yüklenmeli"-

Öte yandan Şeyh Temim, Doha'da bulunan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile iftar yemeğinde bir araya geldi ve İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları ele aldı.

Emir, Katar'ın "kardeş Filistin halkı için sabit duruşunu" vurgulayarak, "İsrail'in masum sivillere saldırılarının karşısında" uluslararası güçlerin mesuliyetlerini yüklenmesi için yapılacak her türlü çabanın önemine işaret etti.

Ayrıca ikili, İsrail'in, "Gazze'deki gerilimi tırmandırması ve başlattığı soykırımın derhal durdurulması" amacıyla Katar'ın sürdürdüğü diplomatik gayretleri görüştü.

Hamas'ın Siyasi Büro Başkanı Halid Meşal'e ev sahipliği yapan Katar, son günlerde yoğun diplomatik hareketlilik yaşıyor. Arabuluculuk çalışmalarıyla ünlü Norveç'in Dışişleri Bakanı Borge Brende de Doha'da bulunuyor. - Doha

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Gazze'ye Saldırıları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement