İsrail'in Kahire Büyükelçisi Koren'den Cumhurbaşkanı Sisi'ye Övgü - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Kahire Büyükelçisi Koren'den Cumhurbaşkanı Sisi'ye Övgü

İsrail'in Kahire Büyükelçisi Haim Koren, ülkesinin, bölgenin ve ülkesinin istikrarını isteyen açık görüşlü biri olduğu için Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye saygı duyduğunu belirtti.

24.02.2016 02:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in Kahire Büyükelçisi Haim Koren, ülkesinin, bölgenin ve ülkesinin istikrarını isteyen açık görüşlü biri olduğu için Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'ye saygı duyduğunu belirtti.

Büyükelçiliğin sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından açıklama yapan Koren, Mısır ile İsrail'in yanı sıra Suudi Arabistan, Ürdün ve Körfez ülkeleri gibi tüm Arap dünyasının ortak çıkarları gölgesinde Kahire ve Tel Aviv arasındaki işbirliğinin güzel bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

Koren, "İsrail, bölgenin ve ülkesinin istikrarını isteyen açık görüşlü bir cumhurbaşkanı olduğu için Sisi'ye saygı duyuyor. Ayrıca Sisi, Ortadoğu'da değişen göstergelerin idrakinde ve Mısır ile İsrail'in geçtiği süreci anlıyor" ifadelerini kullandı.

Mısır ile İsrail arasında 36 yıldır barışın hakim olduğunu ve iki iyi komşu ülke olduklarını ispat edebileceklerini vurgulayan Kohen, şunları bildirdi:

"İki ülke olarak sadece güvenlik konusunda işbirliği değil kültürel faaliyetlerin yanı sıra ekonomi ve Mısırlı iş adamlarıyla yatırım ilişkileri kurmalıyız. Bu fikri, okullarda küçük yaştan itibaren işlemek gerekiyor. Ayrıca Camp David Sözleşmesini öğretmeli. Zaman değişti ve liderler de yeni çağa uyum sağlamaları için kendilerini değiştirmeli."

Mısır'da, devrik Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'in yargılanmasını isteyen göstericilerin 9 Eylül 2011'de düzenlediği baskının ardından kapatılan İsrail'in Kahire Büyükelçiliği, dört yıl aradan sonra 9 Eylül 2015'te yeniden açılmıştı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Kahire Büyükelçisi Koren'den Cumhurbaşkanı Sisi'ye Övgü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement