İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sivil Toplum Kuruluşları, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına tepki gösterdi.

21.07.2017 18:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl'ün Karlıova ilçesindeki Sivil Toplum Kuruluşları, Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'nın İsrail tarafından ibadete kapatılmasına tepki gösterdi.

Cuma namazı sonrası Dörtyol'da toplanan Sivil Toplum Kuruluşları üyeleri ve vatandaşlar İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarını protesto etti, Filistinli Müslümanlar için dua edildi.

STK'lar adına konuşan Abdullah Sevim Kulfani, İslam coğrafyasındaki her işgalin, ayrılığın ve fitnenin içinde olan şer odaklarının fikir babasının İsrail olduğunu söyledi.

Birkaç aydır da barbarlığını ve vahşiliğini Kudüs ve Mescid-i Aksa'da gösteren İsrail'e tepki gösteren Kulfani, şunları kaydetti:

"Bizim için böylesine kutsal bir mekanda, ezanın yasaklanması, mescit avlularında Filistinli Müslüman kardeşlerimizin şehit edilmesi, 1967'den itibaren bu yana, ilk kez Cuma namazı kılınmasına engel olunması, İsrail zulmünün, giderek artan alçaklığına bir örnektir.

Kardeşlerimize ve İslam'a yapılan zulme hak için, adalet için ve mazlumlar için, hiçbir fedakarlıktan, hatta canımızı bile feda etmekten çekinmeyeceğiz. Kudüs, ümmetin kalbidir. Bingöl, Karlıova, Halep, Bağdat, Sana, Kabil tüm İslam şehirleri bu bedenin birer uzvudur."

Ümmet coğrafyasında akan kanın, iç savaşların ve terör olaylarının arkasında İsrail'in doğrudan ya da dolaylı olarak yer aldığını kaydeden Kulfani, Allaha karşı asi, peygamberlerine karşı hain, komplocu ve Kuran diliyle lanetlenmiş siyonist bir zihniyetten beklenenin ancak bu olduğunu söyledi.

Kulfani sözlerini şöyle sürdürdü:

"İsrail terör devletine emperyalist güçlere ilan ediyoruz ki Filistin'den Suriye'ye, Myanmar'dan Yemen'e kadar zalimlere karşı İslami kimlikleriyle onurla mücadele eden Müslüman kardeşlerimiz, direnişlerinde yalnız değiller ve Müslümanlar ancak kardeştirler ilkesi bizim için her şeyden önemlidir."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement