Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Gaziantep/erzincan/ - Son Dakika
Güncel

Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Gaziantep/erzincan/

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Gaziantep, Malatya ve Erzincan'da protesto edildi.

21.07.2017 18:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Gaziantep, Malatya ve Erzincan'da protesto edildi.

Gaziantep'teki gösteriler cuma namazının ardından Alaybey Camisi önünde başladı. Ellerindeki pankartlarla toplanan vatandaşlar, çeşitli sloganlar atarak Gaziler Caddesi'ni takip ederek Balıklı Parkı'na kadar yürüdü.

Burada grup adına açıklama yapan Ubeydullah Çakır, Müslümanlar için çok kutsal olan bir mekanda yapılan ihlallerin kabul edilemeyeceğini söyledi.

Siyonist güçlerin Müslümanların mabetlerine saldırdığını ve bazı müminleri de şehit ettiğini dile getiren Çakır, "Artık Müslümanların tahammülü kalmamıştır. Bu yapılan zulme sessiz kalamayız." dedi.

Öte yandan, Ulu Camide de toplanan vatandaşlar, slogan atarak İsrail'i protesto etti.

Erzincan

Erzincan STK platformu Cuma namazı sonrası, Camii Kebir Camisinde, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik uygulamalarına tepki gösterdi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve kentte faaliyet gösteren 28 Sivil Toplum Kuruluşun (STK)'dan oluşan Erzincan STK Platformu Cuma namazı sonrası gıyabi cenaze namazı kılıp basın açıklaması yaptı.

Basın açıklaması yapan dönem Sözcüsü Nebi Gül 14 temmuz günü Mescid-i Aksa'da yaşananları kınayarak şöyle devam etti; "14 Temmuz günü Mescid-i Aksa'nın avlusunda üç Filistinli genç, işgalci İsrail askerleri tarafından kurşun yağmuruna tutularak şehit edildi. Bununla yetinmeyen Siyonistler yaralılara müdahale için gelen ambulansların Mescit'e girişine de engel oldu. Ardından illegal gözaltılar başladı. Bu olayın ardından Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan işgalci rejim, bugün mescidi kısmen ibadete açmakla birlikte kapılara metal arama detektörleri yerleştirdi. Siyonistler, yerleşimci politikasıyla Filistinlileri evlerinden, yurtlarından çıkararak Kudüs'ü Yahudileştirme ve arkeolojik kazı adı altında Mescid-i Aksa'yı yıkıp yerine siyon tapınağı inşa etme planlarını adım adım uyguluyor."

Malatya

Malatya'daki sivil toplum kuruluşlarının üyeleri ise Hacı Yusuf Taş Camisi önünde toplandı.

Memur-Sen İl Temsilcisi Kerem Yıldırım, cuma namazının ardından yaptığı açıklamada, siyonizmin son oyununun Mescid-i Aksa olduğunu belirti.

Yaşanan olayların İsrail'in dediği gibi basit bir güvenlik olayı olmadığını vurgulayan Yıldırım, "Biz İsrail'in güvenlik kavramından ne anladığını iyi biliyoruz. Mescid-i Aksa'da son zamanlarda yaşananlar, İsrail'in yürüttüğü kirli savaşın en önemli halkasıdır." dedi.

Açıklamanın ardından gruptakiler "Kahrolsun İsrail", "Müslüman uyuma kardeşine sahip çık" ve tekbirler getirdikten sonra dağıldı.

Israil\'in Mescid-i Aksa\'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Gaziantep/erzincan/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Gaziantep/erzincan/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement