Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler

Antalya'nın Alanya ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Alanya Temsilciliği öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi.

21.07.2017 20:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Alanya ilçesinde Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Alanya Temsilciliği öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşları, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi.

Hacımemişler Camisi'ndeki cuma namazının ardından AGD öncülüğünde bir araya gelen sivil toplum kuruluşları, gıyabi cenaze namazı kıldı.

"Kudüs bizimdir, bizim kalacak", Kudüs'e selam, direnişe devam, "Mescid-i Aksa onurumuzdur" sloganları atan grup, tekbir getirdi.

Grup adına açıklama yapan AGD Alanya Temsilciliği basın sorumlusu Hayri Demirel, İsrail'in yarım asırdır işgal ettiği Filistin topraklarındaki zulümlerine, İslam ülkeleri yöneticilerinin en ufak tepki göstermediğini savundu.

İsrail'in zulmünü görmezden gelmenin her Müslüman için utanç vesilesi olduğunu belirten Demirel, "Filistin'de olup biteni yakından takip ediyoruz ve terörist İsrail'in yaptıkları karşısında duyarsız kalacak değiliz. Kardeşliğimizin gereği olarak da tüm Müslümanları bu konuyla ilgili onurlu bir tutum ve davranış sergilemeye davet etmekten de geri kalmayacağız." diye konuştu.

İslam ülkelerinin İsrail ile ilişkilerini normal hale getirmesini, sürdürmesini ve geliştirmesini onaylamadıklarını anlatan Demirel, İsrail'in Mescid-i Aksa, Kudüs ve Filistin politikasının Müslümanların parçalanmışlığına endeksli olduğunu vurguladı.

İsrail'in İslam topraklarındaki varlığının vebalinin tüm İslam ülkelerinde olduğuna dikkati çeken Demirel, "Bu küstahlıklar karşısında tüm hükümetler öncelikle İsrail'le olan ilişkilerini kesmelidir çünkü karşımızda işgalci, zalim bir terör örgütü vardır. Siyonist İsrail er ya da geç yaptıklarının hesabını verecektir. Bizi üzen, bütün bu küstahlıklar karşısında İslam ülkelerinde yöneticilerin ve birçok Müslüman topluluğun tepkisiz kalışıdır." ifadelerini kullandı.

Israil\'in Mescid-i Aksa\'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement