Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler

- Kültürpark'ta toplanan İnsan Hak ve Hürriyetleri, İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi mensupları, AK Parti Gençlik Kolları üyeleri ve STK'lardan detaylar Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal'ın açıklamaları AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Said Çelik'in açıklamaları Müslümanların...

23.07.2017 21:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

- Kültürpark'ta toplanan İnsan Hak ve Hürriyetleri, İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi mensupları, AK Parti Gençlik Kolları üyeleri ve STK'lardan detaylar

Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal'ın açıklamaları

AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Said Çelik'in açıklamaları Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı ibadete kapatan İsrail, Konya ve Karaman'da protesto edildi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Konya Şubesi mensupları, AK Parti Gençlik Kolları üyeleri ve STK'lar öncülüğünde, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterildi.

Konya İHH Başkanı Hasan Hüseyin Uysal beraberindeki vakıf ve AK Parti Konya İl Gençlik Kolları üyeleri ile Kültürpark'ta yaptığı açıklamada, Mısır, Suudi Arabistan gibi "kukla" ülkelerin, diplerinde İsrail dururken Katar'a saldırmaya çalıştıklarını söyledi.

Bu ülkeleri yönetenlerin, Batı'nın istekleri doğrultusunda çalıştığını ifade eden Uysal, "Karanlığın en yoğun olduğu zamanda, sabahın ışıklarını görmek gerekiyor. Hiçbir zulüm ilelebet sürüp gitmedi. Dolayısıyla ümitsiz olmak mümine yakışmaz." dedi.

Yardıma muhtaç Müslümanların yanında olunması gerektiğini vurgulayan Uysal, "İsrail, biz meydanlarda olduğumuz için, 'Mescid-i Aksa'nın girişinde bulunan metal dedektörleri kaldıracağını' söyleyerek geri adım attı. Onun için meydanlardan, eylemlerden geri adım atmak yok. Zalimlere karşı dimdik ayakta durarak sesimizin çıktığı kadar bağıracağız. Allah kazamızı mübarek etsin." ifadelerini kullandı.

Ak Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Muhammet Said Çelik ise İsrail'in 1967 yılından beri işgal atında tuttuğu Doğu Kudüs'te, 14 Temmuz günü ve sonrasında yapılanların tüm Müslümanları derinden yaraladığını söyledi.

Şu anda on binlerce Müslümanın, Mescid-i Aksa'nın surları dibinde İsrail zulmüne direndiğini belirten Çelik, şunları kaydetti:

" Filistin'deki Müslümanların Türkiye'deki yürekli kardeşleri, Mescid-i Aksa'nın özgür olduğunu ve yalnız olmadıklarını haykırıyor. Varlığını terörle sürdüren İsrail, 14 Temmuz Cuma günü Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'yı üç gün boyunca ibadete kapatmış ve ezanın dahi okunmasını yasaklamıştır. Bu zaman zarfında İsrail, Mescid-i Aksa'nın resmi görevlilerinin bile girişini engellerken, kendi istihbarat görevlileri ile arama adı altında Mescid-i Akssa'ya baskın düzenleyerek tarihi eserlere, belgelere ve asırlık el yazması kitaplara zarar vermiştir."

Israil\'in Mescid-i Aksa\'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Israil'in Mescid-i Aksa'ya Yönelik Ihlallerine Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement