İsrail'in Yeni Büyükelçisi Mısır'a Geldi - Son Dakika
Güncel

İsrail'in Yeni Büyükelçisi Mısır'a Geldi

İsrail'in yeni Kahire Büyükelçisi Haim Koren'ın bugün Mısır'a geldiği belirtildi.

11.05.2014 16:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'in yeni Kahire Büyükelçisi Haim Koren'ın bugün Mısır'a geldiği bildirildi.

AA muhabirinin diplomatik kaynaklardan aldığı bilgiye göre, görev süresi dolan Büyükelçi Yaakov Amitai, Koren'i havaalanında karşıladı. Koren, resmi olarak göreve başlamak için önümüzdeki birkaç gün içinde güven mektubunu geçici Cumhurbaşkanı Adli Mansur'a sunacak.

İsrail Dışişleri Bakanlığı'nın ortadoğu masasında stratejik planlama müdürlüğü görevini yürüten Koren, Afrika kıtasında İsrail'in ilişkilerini düzenleyen kişi olarak kabul ediliyor. Nepal, Chicago ve İskenderiye'de konsolosluk yapan Koren, son olarak Güney Sudan'ın başkenti Cuba'da İsrail Büyükelçiliği görevindeydi. Mısır'dan önce Türkmenistan'a büyükelçi olacağı açıklanan Koren, Türkmenistan tarafından kabul edilmemişti.

Mısır askerlerinin sınırda İsrail askerleri tarafından öldürülmesinin ardından Kahire'deki İsrail Büyükelçiliği, 2011 yılında Mısırlılar tarafından basılmış, olaydan sonra büyükelçilik binası kapatılmıştı. Can güvenliği tehlikede olduğu gerekçesiyle Büyükelçi Yaakov Amitai işlerini çoğunlukla Kahire'deki evinden yürütüyordu. - Kahire

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail'in Yeni Büyükelçisi Mısır'a Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement