İsrail mahkemesi AA foto muhabirini serbest bıraktı - Son Dakika
Güncel

İsrail mahkemesi AA foto muhabirini serbest bıraktı

İsrail mahkemesi, 22 Ocak'ta işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan evinden "oturum izni olmadığı" gerekçesiyle İsrail güçlerince gözaltına alınan ve o tarihten bu yana tutuklu bulunan Anadolu Ajansının (AA) Filistinli foto muhabiri Mustafa Kharouf'u kefaletle serbest bıraktı.

24.10.2019 17:12  Güncelleme: 17:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail mahkemesi, 22 Ocak'ta işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan evinden "oturum izni olmadığı" gerekçesiyle İsrail güçlerince gözaltına alınan ve o tarihten bu yana tutuklu bulunan Anadolu Ajansının (AA) Filistinli foto muhabiri Mustafa Kharouf'u kefaletle serbest bıraktı.

İsrail'in güneyindeki Givon Sınır Dışı Merkezinde tutulan AA foto muhabiri Kharouf, özgürlüğüne kavuştu.

İsrail İçişleri Bakanlığının Kharouf'un serbest bırakılmasına yaptığı itirazı bu sabah reddeden Givon Sınır Dışı Merkezindeki yerel mahkeme, AA muhabirinin 40 bin şekel (65 bin lira) kefaletle serbest bırakılmasına karar verdi.

Söz konusu kefaletin ödenmesinin ardından AA foto muhabiri, 22 Ocak'tan bu yana tutulduğu sınır dışı merkezinden serbest bırakıldı.

Ailesi ve arkadaşlarınca sınır dışı merkezinin kapısında karşılanan Kharouf, duygusal anlar yaşadı.

Kharouf'un eşi Temam ile annesi Asya, kavuşma anında göz yaşlarına hakim olamadı.

Moralinin oldukça iyi olduğu görünen Kharouf, aile üyeleri ve arkadaşlarıyla tek tek kucaklaştı.

"Kharouf bir dakika bile tutuklu kalmamalıydı"

Kharof'un avukatı Adi Lustigman, Givon Sınır Dışı Merkezinin önünde AA muhabirine yaptığı açıklamada, İsrail makamlarının Mustafa'ya 21 günlük geçici vize verdiğini ve bu zaman içerisinde söz konusu sürenin uzatılması için makamlara gerekli başvuruyu yapacaklarını belirtti.

Müvekkilinin serbest bırakılmasından dolayı oldukça mutlu olduklarını söyleyen Lustigman, "Mustafa'nın bir dakika bile sınır dışı merkezinde tutulmaması gerektiğini düşünüyoruz. Ailesinin yaşadığı ve ait olduğu Kudüs'te Kharouf'un başta kimlik kartı olmak üzere tüm haklarını alması için verdiğimiz mücadeleye devam edeceğiz." dedi.

Lustigman, Doğu Kudüs'te oturma izni yerine geçen "Kudüs kimliği" sahibi Kharouf'un eşi Temam'ın İçişleri Bakanlığına aile birleşimi başvurusunu hatırlatarak bu süreci takip edeceklerini ifade etti.

"Mustafa büyük bir zulme maruz kaldı"

Öte yandan Kharouf'un eşi Temam ise eşine büyük zulüm yapıldığını belirterek, şunları söyledi:

"Mustafa büyük bir zulme maruz kaldı ve bunu hak edecek hiçbir şey yapmadı. Dolayısıyla bizim için 24 Ekim, tarihi bir gün. Mustafa'nın bugün serbest bırakılacağını bilmiyorduk. Gerçekten bugünün geleceğine inanamıyorduk. Çok mutluyuz."

İsrail mahkemesi AA foto muhabirini serbest bıraktı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail mahkemesi AA foto muhabirini serbest bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi açıklaması
    18:39 Erzurum Emniyet Müdürlüğü'nden 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi açıklaması

    Erzurum Emniyet Müdürlüğü, 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesi yapılan açıklamada, seçim çalışmalarının sona erdiği tarihten itibaren propaganda malzemelerinin kaldırılması gerektiğini ve sandık bölgelerine araç girişine izin verilmeyeceğini duyurdu.

  • BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı
    18:39 BIST 100 Endeksi Günü Yükselişle Tamamladı

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,69 değer kazanarak 9.142,40 puandan tamamladı. Bankacılık endeksi yüzde 0,38, holding endeksi yüzde 0,16 değer kaybetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 4,47 ile bilişim, en çok kaybettiren yüzde 1,23 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu. ABD'de kişisel tüketim harcamaları şubatta yüzde 0,8 artış kaydetti. Fed'in faiz indirimine ilişkin belirsizlikler devam ediyor.

  • İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin beş ilçe başkan adayıyla seçim turu yaptı
    18:38 İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, CHP'nin beş ilçe başkan adayıyla seçim turu yaptı

    İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu; CHP’nin Zeytinburnu, Esenler, Beyoğlu, Eyüpsultan ve Fatih belediye başkan adaylarıyla seçim turu yaptı. İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi altında geçen turda, seçim otobüsünün önünü kesen yurttaşlara kısa konuşmalar yaptı. İmamoğlu, Eyüpsultan Rami’deki konuşmasında, “Ekrem İmamoğlu kardeşiniz, arkadaşınız, evladınız bütün vatandaşlarımıza eşit hizmet etti; bundan sonra yine eşit hizmet etmeye devam edecek. Ekrem İmamoğlu'nun arkasında kabine yok, Ekrem İmamoğlu'nun arkasında 16 milyon İstanbullu var. Ekrem İmamoğlu'na talimat veren yok. Ekrem İmamoğlu’na talimat veren, fikrini söyleyen 16 milyon İstanbullu var. İstanbullu ne derse, İstanbul'u ne isterse onu yapar” ifadelerini kullandı.


Advertisement