İsrail, Medyayı Hedef Alarak Filistin Mücadelesini Susturmak İstiyor' - Son Dakika
Güncel

İsrail, Medyayı Hedef Alarak Filistin Mücadelesini Susturmak İstiyor'

Türkçe Konuşan Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, İsrail'in, medya kurumlarını hedef aldığını belirterek, "İşgalci İsrail'in medyayı hedef almasının sebebi, özellikle dünyanın en büyük açık cezaevi olan Gazze'de yaşananların, gerçeklerin ve oradaki insanların...

14.11.2018 21:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkçe Konuşan Uluslararası Gazeteciler Derneği Başkanı Güngör Yavuzaslan, İsrail'in, medya kurumlarını hedef aldığını belirterek, "İşgalci İsrail'in medyayı hedef almasının sebebi, özellikle dünyanın en büyük açık cezaevi olan Gazze'de yaşananların, gerçeklerin ve oradaki insanların dramının dünyaya iletilmesini engellemektir." dedi.

Yavuzaslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesiyle İsrail'in Gazze'deki bazı sivilleri ve medya kuruluşlarını hedef alınmasının aynı ve vahim olduğunu anlattı.

Gazze'ye yapılan saldırılar sonrası dünyadan Türkiye hariç beklenen tepki gelmediğini dile getiren Yavuzaslan, şunları kaydetti:

"İşgalci İsrail'in medyayı hedef almasının sebebi, özellikle dünyanın en büyük açık cezaevi olan Gazze'de yaşananların, gerçeklerin ve oradaki insanların dramının dünyaya iletilmesini engellemektir. İsrail, daha öncede gazetecileri hedef almıştı. En son saldırısında da ilk hedefi bir televizyondu. Oradaki meslektaşlarımız yaralı kurtuldular ama ölebilirlerdi. İsrail yaptığı bu saldırılarla ABD ile Filistin direnişinin sınırlarını deniyor." diye konuştu.

Yavuzaslan, ABD ile İsrail'in yeni bir plan içerisinde olduğunu savunarak, "Bu plan çerçevesinde kendilerine göre bir siyasi formül düşünüyorlar. Bunun için önlerinde iki engel var. Filistin direnişi ve Türkiye'nin liderlik ettiği dünyadan gelen tepkidir. İsrail, bu direnişleri kırmak için işgal altında tuttuğu bölgelerde sivillere yönelik silahlı müdahale yapıyor." ifadelerini kullandı.

- "Eğer Kudüs esirse hiçbir kent özgür değildir"

İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını, dünyadaki tüm gazetecilerin anlatması gerektiğine dikkati çeken Yavuzaslan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Gazze'de, Batı Şeria'da, Ramallah'ta yapılan saldırıları anlatmak bizim görevimiz. Gazeteciler yine hedef olmaya devam edecek, İsrail, daha önce de birçok Filistinli gazeteciyi, aktivisti şehit etti. Burada Türkiye'nin hem siyaset hem de cumhurbaşkanlığı düzeyinde aldığı tavır, Filistin mücadelesinin adeta itici gücüdür. Türkiye dünyada bu direnişe katkı sağlamasa, Filistin'in bu direnişe katlanabilmesi daha zor olacaktır. Bugün Müslümanlar hedeftir, sivili insanlar hedeftir, gazeteciler susturulmaya çalışılıyor. Eğer Kudüs esirse, işgal altındaysa bugün hiçbir kent özgür değildir. İsrail, medyayı hedef alarak Filistin mücadelesini susturmak istiyor."

İsrail, Medyayı Hedef Alarak Filistin Mücadelesini Susturmak İstiyor\'
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel İsrail, Medyayı Hedef Alarak Filistin Mücadelesini Susturmak İstiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Bodrum'a Star Legend isimli kruvaziyer geldi
    15:06 Bodrum'a Star Legend isimli kruvaziyer geldi

    Muğla'nın Bodrum ilçesine Bahamalar bayraklı Star Legend isimli kruvaziyer gemisi, 180 yolcuyla geldi. Yolcular ilçe merkezini gezdi ve alışveriş yaptı.

  • Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti
    15:06 Marmaris Ticaret Odası, Yunanistan İzmir Başkonsolosu'nu ziyaret etti

    Marmaris Ticaret Odası yönetimi, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Alexandros Kostas'a nezaket ziyareti gerçekleştirdi. Ziyarette, kapı vizesi uygulaması ve vize başvuru süreçlerinde yaşanan sorunlar ele alındı. Marmaris Ticaret Odası Başkanı Ayhan, sorunların çözülmesi konusunda destek istediklerini belirtti ve Marmaris ile Rodos arasında ticaretin geliştirilmesine hazır olduklarını ifade etti.

  • Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, öğrencileri ağırladı
    15:04 Germencik Belediye Başkanı Burak Zencirci, öğrencileri ağırladı

    Germencik Himmet Çondur Cumhuriyet Ortaokulu'nda eğitim gören öğrenciler, Belediye Başkanı Burak Zencirci'yi ziyaret etti. Başkan Zencirci, öğrencilerle ilgilenerek teşekkür etti.

  • Erzurum'da Yaralı Kuşlar Tedavi Altına Alındı
    15:03 Erzurum'da Yaralı Kuşlar Tedavi Altına Alındı

    Erzurum'un Horasan ilçesinde, jandarma timi tarafından yaralı ve bitkin halde bulunan kerkenez ile ibibik kuşu tedavi edilmek üzere yetkililere teslim edildi. Kuşlar tedavinin ardından doğaya salınacak.

  • Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası
    15:02 Kayserispor'a PFDK'dan 252 Bin TL Para Cezası

    Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Kayserispor'a Adana Demirspor maçında yaşanan saha olayları ve çirkin tezahürattan dolayı toplamda 252 bin TL para cezası verdi. Ayrıca, çirkin tezahüratta bulunan misafir tribün seyircilerinin bir sonraki misafir kulüp olduğu müsabakaya girişleri engellenecek.

  • İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı
    15:02 İnegöl'deki Sandalye Fabrikasında Yangın Kontrol Altına Alındı

    Bursa'nın İnegöl ilçesinde faaliyet gösteren sandalye fabrikasında çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yaklaşık 3 saatte söndürüldü. Yangın sonucunda can kaybı ve yaralanma olmazken, olayla ilgili tahkikat devam ediyor.


Advertisement