İsrail Nükleer Reaktörün Denetlenmesini Reddetti - Son Dakika
Sektörel

İsrail Nükleer Reaktörün Denetlenmesini Reddetti

İsrail'de, Ulusal Demokratik Topluluk Partisi (UDTP) ve parlamentodaki Ortak Listenin Meclis Bloğu Başkanı Cemal Zahalka tarafından, Knesset'e (İsrail parlamentosu) sunulan, Limona kentindeki nükleer reaktörün uluslararası denetime açılması teklifi, parlamentonun 120 üyesinin 73'ünün...

06.07.2018 21:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'de, Ulusal Demokratik Topluluk Partisi (UDTP) ve parlamentodaki Ortak Listenin Meclis Bloğu Başkanı Cemal Zahalka tarafından, Knesset'e (İsrail parlamentosu) sunulan, Limona kentindeki nükleer reaktörün uluslararası denetime açılması teklifi, parlamentonun 120 üyesinin 73'ünün oyuyla reddedildi. Öneri yalnızca Ortak Liste milletvekilleri tarafından destek görürken, radikal ve ılımlı sağcı milletvekilleri önerinin reddi yönünde oy kullandı.

Yasa tasarısı, dünya uluslarının büyük çoğunluğunun bağlı olduğu uluslararası hukukun öngördüğü şekilde İsrail hükümetinin geleneksel konumunu değiştirmesini, Nükleer Silahların Yayılmasının Önlenmesi Antlaşmasını imzalamasını ve Nükleer silahların kullanılmasını önlemek için reaktörün Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (IAEA) kontrolüne açılmasını öngörüyor.

Yasa tasarısı hakkında Cemal Zahalka, "İsrail'de nükleer bir silah olduğu sürece bölgedeki diğer ülkeler er ya da geç bir nükleer silah temin edecekler. İhtiyaç duyulan şey, İsrail'den başlayarak bölgenin kapsamlı bir şekilde nükleer silahlardan arındırılmasıdır" dedi.

Kaynak: enerjienstitusu.com

Son Dakika Sektörel İsrail Nükleer Reaktörün Denetlenmesini Reddetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement