İsrail Takımı Kudüs'ü Başkent İlan Eden Trump'ın Onuruna İsmini Değiştirdi - Son Dakika
Dünya

İsrail Takımı Kudüs'ü Başkent İlan Eden Trump'ın Onuruna İsmini Değiştirdi

İsrail'in başarılı kulüplerinden olan Beitar Jarusalem, ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımasının onuruna ismini Beitar Trump Jerusalem olarak değiştirdi.

14.05.2018 12:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İsrail'de daha çok aşırı sağcıların desteğini alan Beitar Jarusalem futbol kulübü, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan ABD Başkanı Donald Trump'a teşekkür etmek amacıyla ismini kalıcı olarak "Beitar Trump Jerusalem" olarak değiştirdi.

TRUMP'A ÖVGÜLER DÜZDÜLER

Kudüs'ün en büyük futbol kulübü olan Beitar Jarusalem Pazar günü yaptığı açıklamada, ABD'nin İsrail büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararı alarak başkenti Kudüs olarak tanımasının onuruna ismini değiştirdiğini duyurdu. Facebook üzerinden yapılan açıklamada ABD Başkanı'na övgüler düzüldü.

"70 YILDIR BEKLENİYORDU"

"Trump cesur bir hamleyle Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etti, bu 70 yıldır bekleniyordu" diyen Kudüs ekibinin bu kararı büyük ses getirdi. İsrail'in en başarılı futbol kulüplerinden biri olan Beitar, şu an birinci ligde ikinci sırada bulunuyor.

İsrail Takımı Kudüs\'ü Başkent İlan Eden Trump\'ın Onuruna İsmini Değiştirdi

Son Dakika Dünya İsrail Takımı Kudüs'ü Başkent İlan Eden Trump'ın Onuruna İsmini Değiştirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • fb: AKEPE yapar israil bakar :D hani cuma namazı kılacaktık 17 11 Yanıtla
  • I.M.: YAN ISRAIL OĞULLARI ADINIZI DEGISTIRIN TRAMP DEVLETI DEYIN.AMA YAKINDIR HALKIN ADALETI SIZI OYLE VURACAKKI SOYUNUZ BILE KURUYACAK.AZ KALDI.NASIL AD KAVMI YOK EDILDI NASIL LUT KAVMI YOK EDILDI SIZDE YOK EDLECEKSINIZ DUNYADÜNYA SAHIDIM OLSUN .ALLAHIN ADALETINDEN KORKUN TRAMP TOHUMLARI. 19 2 Yanıtla
  • TÜRK İLERİ MARŞ: 17/İSRÂ Suresi 4. âyet tefsiri için tıklayın Âyet Meâli: İsrailoğullarına kitapta (Tevrat’ta), “Yeryüzünde iki kere fesat çıkaracaksınız.” diye bildirdik. Ve gerçekten, büyük bir üstünlükle gâlip geleceksiniz. 17/İSRÂ Suresi 5. âyet tefsiri için tıklayın Âyet Meâli: Artık ikisinden birincisinin vadesi (zamanı) geldiği zaman, (çok çetin) kuvvet sahibi kullarımızı sizin üzerinize gönderdik. Böylece evlerin aralarına girip (sizi) aradılar ve vaadedilen, yapılmış oldu. 17/İSRÂ Suresi 6. âyet tefsir 18 0 Yanıtla
  • Konya: Yavaş yavaş içimize sindirdiler. Zaman kazanmak için, müslümanların unutması için dünya gündemini hep değiştirdiler. İran'ı oyaladılar, Suriye'yi oyaladılar, Türkiye'yi aferin'le oyaladılar, Suudi prensini aylarca ağırladılar saymakla bitmez. İşte Zaman'ı kazandılar şimdi ilan ettiler. Artık çok geç. İyi uykular 17 0 Yanıtla
  • Cezayir: Arabin en buyuk düşmanı yine Araplar Cezayir açılışa buyuk bir zevkle katılacağını açıkladı 10 1 Yanıtla
  • Kir: Ekonomisi güçlü olan ülkeler dediğini yapan ülkelerdir, Bizim ülkeye bak 1 dolar 4350 Tl ediyor....takdir sizlerin 6 1 Yanıtla
  • Beitar: Isminizi karartmişsiniz 2 0 Yanıtla
  • Beitar: Isminizi karartmişsiniz 1 0 Yanıtla
  • Beitar: Isminizi karartmişsiniz 1 0 Yanıtla
  • İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı
    01:59 İzmir'de 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ve Çeşme ilçeleri açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından 23 düzensiz göçmen kurtarıldı, 2 düzensiz göçmen ise yakalandı. Karaburun açıklarında Yunanistan unsurlarınca Türk kara sularına itilen can salında bulunan 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen kurtarıldı. Çeşme ilçesinde ise Sahil Güvenlik Mobil Radarı tarafından tespit edilen lastik bottaki 2 düzensiz göçmen ekiplerce yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı
    00:42 İzmir'de Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen göçmenler kurtarıldı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında, Yunanistan unsurları tarafından Türk kara sularına itilen can salı içerisindeki 3'ü çocuk 23 düzensiz göçmen, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldı. Yasa dışı yollarla yurt dışına çıkmak isteyen lastik bot içerisindeki 2 düzensiz göçmen ise yine Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. Kurtarılan göçmenler sağlık kontrolleri ve işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğü Geri Gönderme Merkezine sevk edildi.

  • Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı
    00:38 Lübnan Başbakanı Mikati, İtalya Başbakanı Meloni sandığı diplomatı öperek selamladı

    Lübnan Başbakanı Necip Mikati, ülkesine ziyaret gerçekleştiren İtalya Başbakanı Giorgia Meloni ve heyetini havalimanında karşıladı. İtalyan lideri uçağının önünde bekleyen Lübnan Başbakanı, Meloni yerine yanlışlıkla başka birini öptü. Gülümseten anlar kameralara yansıdı.

  • HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor
    00:35 HRW: Rus güvenlik şirketi Wagner, Mali'de sivilleri hedef alıyor

    İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW), Rus güvenlik şirketi Wagner'in Aralık 2023'ten bu yana Mali ordusuyla sivilleri hedef aldığını öne sürdü. HRW tarafından yayınlanan raporda, Wagner'in Mali'de sivilleri hedef aldığına dikkat çekildi. Raporda, Aralık 2023'ten bu yana Rus güvenlik şirketi Wagner ile Mali ordusunun, ülkenin orta ve kuzey bölgelerinde aralarında çocukların da bulunduğu, çok sayıda sivilin ölümüne neden olduğu belirtildi.

  • Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti
    23:30 Uluslararası Adalet Divanı, Gazze'de kıtlık başladığını belirtti

    Uluslararası Adalet Divanı, Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilerin gıda ve diğer temel ihtiyaçlardan mahrum bırakılması nedeniyle artık bölgede kıtlık başladığını belirterek, İsrail'in engelsiz insani yardım konusunda gerekli ve etkin önlemleri bir an önce alması gerektiğine karar verdi. Mahkeme, İsrail'in BM ile koordineli bir biçimde Gazze'ye insani yardım konusunda gerekli ve etkili önlemleri bir an önce alması gerektiğini vurguladı.


Advertisement